Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:44 01 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța prezintă bilanțul pe anul 2019 (galerie foto)

ro

04 Feb, 2020 12:08 1164 Marime text
În aceste momente, la sediul IPJ Constanța, are loc o conferință de presă în care se prezintă evaluarea activității IPJ Constanța pentru anul 2019.

În cadrul conferinței sunt prezenți comanda IPJ Constanța, șefii de servicii, precum și Adrian Raportan, fostul adjunct al IPJ Constanța, colonelul (r) Ion Ciucur, ultimul comandant al Miliției Județului Constanța și primul comandant al IPJ Constanța de după Revoluție și generalul în rezervă Florea Gheorghe, fost inspector șef al inspectoratului de poliție al județului Constanța.

În ceea ce privește Serviciul de Ordine Publică, la nivelul județului, sesizările au crescut cu 0,61 % față de anul 2018. Pe un trend descendent se înscriu furturile din buzunare, poșete, furturile din locuințe, ultrajul asupra polițiștilor sau tâlhăriile.

La Serviciul de Investigații Criminale, în anul 2019 s-a constatat că 14.000 dintre infracțiunile sesizate sunt de natură judiciară, fiind o scădere față de anul 2018. Totodată, pe anul 2019, nicio infracțiune de mare violență nu a rămas cu autor neidentificat.

Majoritatea infracțiunilor de mare violență înregistrate în anul 2019 sunt comise în urma unor conflicte spontane, în locuințe sau dependințe, între membrii familiei, cunoștințe sau prieteni.

Pe linia rutieră, în anul 2019 se înregistrează scăderi ale numărului de accidente rutiere, atât cele grave cât și cele ușoare. Principalele cauze generatoare sunt traversarea neregulamentară, preocupări de natură a distrage atenția și viteza.

De asemenea, luptătorii SAS au participat în anul 2019 la 452 de acțiuni. Polițiștii SAS au participat la razii, percheziții domiciliare, mandate de executare, acțiuni de prindere în flagrant și au efectuat controale tehnice de specialitate, colete suspecte dar și negocieri în situații de criză.

În anul 2019, un pas important pentru Serviciul Criminalistic a fost înființarea Compartimentului de examinare IT (pentru percheziții informatice). Mai mult, în cazurile de mare violență, niciun dosar penal nu a rămas nesoluționat. Un aport important l-a avut și câinele polițist Bingo, acestuia fiindu-i acordat, în anul 2019, premiul I de către inspectorul general al Poliției Române, pentru succesele avute.

În ceea ce privește Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a continuat trendul descendent de reducere a numărului de deținători de arme de foc. Activitatea prioritară , în anul precedent, a fost scoaterea de pe piață a armelor letale și neletale deținute ilegal.

Ti-a placut articolul?

Comentarii