Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libia. Marinari români, blocaţi pe o navă cu 95 de migranţi. Ce noutăţi are Sindicatul Liber al Navigatorilor (galerie foto)

ro

13 Nov, 2018 18:27 2285 Marime text
Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a transmis noi informaţii cu privire la cei doi marinari blocaţi pe o navă cu zeci de migranţi. Se aşteaptă ca pasagerii să fie evacuaţi de pe navă. De trei zile se poarta negocieri între autorităţile libiene şi cei 95 de migranti de la bord, potrivit cotidianul TradeWinds.

Migranţii vor fi închişi în centrul de detenţie din Libia. 

Agenţia Natiunilor Unite pentru Refugiati spune in raportul din Septembrie 2018 ca in aceste centre se practica rele tratamente si abuzuri insa autoritatile libiene resping aceste acuzatii.

Autoritatile romane sunt pregatite sa ii repatrieze pe cei doi navigatori romani atunci daca acestia vor solicita debarcarea. Situatia echipajului deocamdata este buna in conditiile date. Migrantii sunt izolati sub punte si nu au acces la castel, mai precizează SLN.

Autoritatile italiene au colaborat cu Garda de Coasta libiana in operatiunea de salvare a celor 95 de migranti. 

Citeşte şi: Marinari români blocaţi pe navă în Libia. Emigranţi agresivi la bord. Ofiţerii sunt plecaţi din Constanţa. Situaţia este fără ieşire
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii