Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă pe mare. Peste 100 de migranţi au deturnat o navă comercială care îi salvase

ro

28 Mar, 2019 09:40 2496 Marime text
Peste 100 de migranţi au deturnat o navă comercială care îi salvase din largul coastelor libiene şi care se îndreaptă acum spre Malta, au anunţat miercuri ministrul de interne italian Matteo Salvini şi autorităţile malteze, potrivit Reuters citat de Agerpres.ro

Cei 108 migranţi au fost salvaţi de pe mare de nava comercială Elhiblu 1, pe care au deturnat-o când şi-au dat seama că urmau să fie transportaţi înapoi spre Libia, au relatat cotidianul Corriere della Sera şi agenţiile de ştiri din Italia.

'Aceştia nu sunt migranţi în situaţie disperată, sunt piraţi, vor vedea Italia doar prin telescop', a spus Salvini, care s-a aflat în centrul mai multor situaţii de criză la nivel internaţional în urma refuzului său de a permite andocarea unor nave umanitare în Italia.


O purtătoare de cuvânt a forţelor armate malteze a confirmat că nava a fost deturnată, precizând că autorităţile ţării sale îi monitorizează deplasarea şi nu îi va permite andocarea în Malta.

'Acesta este în mod clar un caz de crimă organizată', a mai scris Salvini pe Facebook. 'Porturile noastre rămân închise', a adăugat vicepremierul italian.


Agerpres.ro
Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii