Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:05 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La propunerea lui Dacian Cioloş Cristian Ghinea, consilier de stat la Cancelaria Guvernului

ro

30 Nov, 2015 13:23 1062 Marime text
Cristian Ghinea va fi consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului. În ultimii ani, Ghinea a lucrat la Centrul Român de Politici Europene, o inițiativă non-guvernamentală.
 
„Premierul Dacian Cioloș mi-a propus să fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat și voi începe activitatea acolo în curând. Premierul are o abordare interesantă despre cum ar trebui să lucreze ministerele, grupate tematic și, deocamdată, pot spune că atribuțiile mele vor fi în zona de urmărire a rolului României în UE și implementare a reformelor care decurg din acest rol. A fost o decizie greu de luat”, a scris acesta pe Facebook.
 
„Acum șase ani începeam împreună cu prietenul meu Ciprian Ciucu un ONG care trebuia să se ocupe de politici europene și rolul României în UE. (...) Astăzi, Centrul Român de Politici Europene (CRPE) are 12 oameni, este cunoscut, reprezintă România în cea mai importantă rețea de think-tankuri independente de politici europene și are un buget anual de aprox. jumătate de milion de euro (incluzând și filiala de la Chișinău, prima de acest fel a unui ONG român). (...) Locul meu în Consiliul Director va fi luat de Alexandra Toderiță, care se va alătura lui Ciprian Ciucu și lui Dragoș Dinu”, a explicat Cristian Ghinea.
 
„Pentru mine va fi o trecere interesantă, nu schimb doar un job cu altul, schimb mai mult. E însă ceva ce trebuie făcut la un moment dat în viață. Iar când Dacian Cioloș, cu care am lucrat la reforma Politicii Agricole Comune, îți cere ceva, nu refuzi”, a precizat Ghinea.
 
Sursa foto: Facebook.com (Cristian Ghinea)

Ti-a placut articolul?

Comentarii