Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș - Măsurile adoptate împotriva tăierii ilegale din păduri au început să dea roade

ro

17 Dec, 2016 20:37 2910 Marime text
Dacian Cioloș spune că instrumentele introduse de Guvern în ultimul an împotriva tăierilor ilegale din păduri au început să dea roade.

„Tăierea ilegală a pădurilor a fost un subiect prezent în mod constant în mesajele venite din partea cetățenilor. A fost clar, încă de la începutul mandatului, că problema e una care vine din timp și care necesită atât soluții imediate pentru a ține sub control procesul, dar și soluții pe termen mai lung pentru a eradica fenomenul tăierilor ilegale. Am luat în acest an mai multe măsuri de ordin legislativ pentru controlul tăierilor ilegale de păduri. În paralel cu acestea, Ministerul Mediului a lucrat la un sistem complet și complex de supraveghere a tăierilor de material lemnos, în timp real, cu imagini prin satelit, care este funcțional de câteva zile și ușor de folosit”, transmite Dacian Cioloș, într-un mesaj postat pe Facebook. 

„InspectorulPadurii.ro arată orice tăiere ilegală și generează automat o alertă către cei care trebuie să intervină. Pe de altă parte, este o formă de transparentizare a tuturor tăierilor de masă lemnoasă din România pentru publicul larg. Oricine poate vedea, pe hartă, ce se întâmplă în pădurile României: cine taie, unde taie, cât taie, cu acordul cui, de unde încarcă marfa, plus posibilele tăieri ilegale”, precizează Cioloş.

 
De asemenea, amintește și de măsurile adoptate de Guvern pe parcursul anului privind paza pentru proprietarii de păduri mici, protecția pădurilor virgine, dreptul de preempțiune în privința masei lemnoase pentru producătorii de mobilă autohtoni, creșterea amenzilor pentru contravențiile silvice.

Sursa foto: Facebook (Dacian Cioloş)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii