Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:09 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regretul lui Dacian Cioloş

ro

12 Dec, 2016 18:22 1257 Marime text
Premierul Dacian Cioloș a transmis, astăzi, un mesaj în care mulțumește celor care au votat la parlamentare, însă şi-a exprimat şi regretul.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit ieri la vot și, indiferent de opțiunile politice, v-ați câștigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament și al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstrați și să vă dezvoltați spiritul civic, pentru ca democrația noastră să continue să evolueze spre una activă și participativă. Mărturisesc că m-aș fi bucurat să pot mulțumi astăzi mai multor oameni, îndeosebi tineri, care să fi participat la vot și să fi asigurat o mai mare reprezentare și legitimitate scrutinului de ieri. Însă și absenteismul este o alegere și este un semnal căruia, pentru a da substanță democrației, trebuie să-i identificăm resorturile. Regret că nu am reușit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esențial al democrației”, a scris Daian Cioloș pe Facebook.

„Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societății. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuși să construim în continuare pe adevăr și nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă. Vă mulțumesc pentru sprijin și pentru miile de mesaje pe care le-am primit noaptea trecută!”, a mai scris Dacian Cioloș.

Ti-a placut articolul?

Comentarii