Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:34 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis a promulgat legea privind staționarea și tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României

ro

02 Jul, 2015 18:00 670 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul “privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 291/2007 privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României”, potrivit Administrației Prezidențiale.

În baza acestui act va funcţiona la Bucureşti Centrul de comandă NATO.

Parlamentul a aprobat recent mai multe ai multe modificări la Legea 291/2007 privind intrarea, staționarea sau tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României.

Modificări au fost aduse la articolul 2, prin introducerea literei i, potrivit căreia: "prepoziţionarea înseamnă dispunerea produselor militare, echipamentelor şi materialelor din înzestrarea forţelor armate străine şi, după caz, prezenţa personalului de deservire în facilităţi aparţinând autorităţilor publice, în scopul pregătirii şi/sau desfăşurării unor acţiuni".

Și articolul 3 a fost modificat în sensul că "înfiinţarea pe teritoriul României a unor astfel de organisme se face cu aprobarea Parlamentului, la propunerea preşedintelui României, la solicitarea ministrului Apărării Naţionale, cu avizul CSAT sau în baza tratatelor internaţionale la care România este parte, cu aprobarea preşedintelui, la propunerea ministrului Apărării naţionale şi cu avizul CSAT".

Conform proiectului de lege, Ministerul Apărării poate pune la dispoziţia forţelor armate străine, gratuit sau contra cost, după caz, poligoane, terenuri, clădiri, tehnică, armament, echipamente şi materiale, precum şi alte bunuri şi elemente de infrastructură din patrimoniul propriu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii