Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kelemen Atilla Fabricile de lapte şi carne riscă să dispară

ro

20 Feb, 2015 22:41 1389 Marime text
Vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, Kelemen Atilla, a declarat astăzi, la Târgu Mureş, că, dacă nu va fi luată o decizie politică în privinţa reducerii TVA la alimentele de bază şi la produsele din carne, în doi ani vor dispărea majoritatea unităţilor de prelucrare a laptelui şi a produselor din carne, informează capital.ro.

„Este nevoie de o decizie politică, indiferent de culoarea partidului. Trebuie să reducem şi nu peste şase luni, nu peste un an, fiindcă tot promitem că la alimentele de bază reducem TVA la 9 sau la 5%, dar tot cu 24% mergem încă. Şi cu 24% TVA nu este de mirare că nu putem să satisfacem nici populaţia, o să dispară unităţile, că dacă în doi ani dispar 100 de unităţi dintre 180 este un semnal foarte grav pentru tot sectorul, că încă suntem o ţară agrară", a afirmat Kelemen Atilla, într-o conferinţă de presă.

El a spus că din cele 180 de unităţi de prelucrare a laptelui din România care funcţionau la începutul anului trecut, 50 de unităţi s-au închis în cursul anului 2014 şi că dacă acest sector nu va fi sprijinit, încă 50 de unităţi o să îşi închidă porţile în 2015.


Sursa: capital.ro
Sursa foto: zi-de-zi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii