Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:20 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorul vamal Ion Cărămidaru a fost arestat preventiv pentru luare de mită

ro

05 Nov, 2015 15:49 850 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ion Cărămidaru, inspector vamal (consilier superior) în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești – Direcția Regională Vamală Ploiești, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată (3 acte materiale) și trafic de influență.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 18 – 29 iulie 2015, inculpatul Cărămidaru Ion, în calitate de inspector vamal (consilier superior) în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești – Direcția Regională Vamală Ploiești, a solicitat și primit cu titlul de împrumut, de la un om de afaceri (denunțător în cauză) la care fusese desemnat să efectueze un control vamal, suma de 5.500 lei în mai multe tranșe.

Această sumă de bani a fost cerută în modalitatea de mai sus în legătură cu activitatea de control desfășurată de inculpat, în sensul de a o exercita contrar îndatoririlor sale de serviciu, într-un mod favorabil firmei verificate.
În același context, la data de 15 august 2015, inculpatul Cărămidaru Ion a pretins de la același om de afaceri suma de 2.000 euro, din care 1.000 euro erau pentru sine, iar alți 1.000 euro erau destinați unei persoane din cadrul instituției abilitate să aprobe actul său de control, la care urma să intervină în acest scop și pe lângă care a lăsat să se creadă că are influență.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmbovița, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: provincial.md

Ti-a placut articolul?

Comentarii