Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:12 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infracţiuni economice

ro

15 Mar, 2013 17:20 682 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare, au efectuat o percheziţie domiciliară la punctul de lucru, al unei societăţi comerciale, situat pe Şoseaua Mangaliei, care are ca obiect de activitate prelucrarea cărnii, întrucât administratorul societăţii a refuzat accesul acestora în punctul de lucru pentru efectuarea controlului fiscal.
Cu ocazia acţiunii a fost identificată cantitatea de 2.541 kg carne, diferite sortimente, înscrisuri şi ştampile aparţinând altor societăţi.
Administratorul societăţii este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Acţionând în baza Programului “Antifraudă” pentru combaterea infracţiunilor ce se comit în domeniul drepturilor de autor şi conexe, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul IPJ Constanţa, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de oferire, distribuire, deţinere şi depozitare de mărfuri pirat, precum şi deţinerea acestora în scopul utilizării prin comunicare publică la punctele de lucru ale persoanelor juridice. Astfel, în urma unor verificări efectuate la data de 31.05.2012 în municipiul Constanţa, au fost identificate 8 suporturi optice tip CD conţinând opere muzicale, deţinute în vederea comercializării de către cel în cauză. Prejudiciul parţial cauzat organismelor de gestiune colectivă este de 2406,84 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor cercetează în stare de libertate pe B. B. Constantin, care în perioada 01.09.2012-08.03.2013, în calitate de administrator a comunicat public fonograme publicate în scop comercial, fără autorizarea organismului de gestiune colectivă UCMR-ADA, conform Legii 8/1996, cauzând un prejudiciu în sumă totală de 464 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor cercetează în stare de libertate pe H. Tanior, care în perioada 29.09.2011- 08.03.2013, în calitate de administrator al unei unităţi de alimentaţie publică din localitatea Agigea, a comunicat public fonograme publicate în scop comercial, fără autorizare, conform Legii 8/1996, cauzând un prejudiciu în sumă totală de 1.280 lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii