Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR Încep să se vândă din nou apartamente "pe hârtie"

ro

14 Jun, 2015 16:05 1875 Marime text
 
Investitorii şi consultanţii imobiliari compară tot mai des perioada pe care o traversează acum piaţa imobiliară românească cu ceea ce se întâmpla în 2005-2006. Bancherii vorbesc de vânzări de apartamente din fază de proiect, iar dezvoltatorii împing preţul în sus. Ne pregătim să umflăm din nou balonul imobiliar?
 
„Sunt câţiva dezvoltatori care ne spun că încep să apară din nou vânzările off-plan (din faza de proiect n.red.), pentru că oamenii au uitat experienţa proastă din trecut. Evident că acest lucru e imposibil pentru un dezvoltator care a trecut prin faliment sau insolvenţă“, a declarat Ana Dumitrache, şefa departamentului de finanţare imobiliară din cadrul BCR, la un seminar pe teme imobiliare.
 
De cealaltă parte, şeful Adama, dezvoltatorul străin cu cel mai mare portofoliu de locuinţe din România, spune că se concentrează mai mult pe criterii ca preţul la care îşi poate vinde produsele şi pe costul de construcţie, decât pe accesarea finanţării bancare, care a încetat să mai fie o problemă pentru investitori.
 
„Tendinţa preţurilor la apartamente în Bucureşti este mai mult pozitivă decât negativă. Întrebarea e dacă avem nevoie de apartamente ieftine şi de calitate proastă?“, spune Laszlo Csiki, CEO-ul Adama. Compania are acum în dezvoltare un bloc cu 77 de apartamente în cartierul Berceni din Bucureşti.
 
Şi reprezentantul AFI Europe, care îşi propune să înceapă anul viitor construcţia unui prim lot cu 200 de apartamente în Bucureştii Noi, au ridicat problema calităţii apartamentelor construite în ultimii ani.
 
„Oamenii vor realiza, până la urmă, că locuiesc în nişte cutii mici şi asta doar din cauza legislaţiei şi a programului «Prima Casă», care trebuie îmbunătăţite“, sugerează Tal Roma, directorul de dezvoltare al AFI Europe România.

Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii