Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:55 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul George Cosac, printre Ambasadorii programului „Sportul se Joacă”

ro

24 Oct, 2020 10:59 2634 Marime text
  • Platforma online „Sportul se Joacă” reprezintă o platformă educațională deschisă, de alfabetizare în sport, joacă și mișcare.

Ca urmare a parteneriatului între Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv, Institutul Aspen România și cu sprijinul BCR, s-a lansat platforma online „Sportul se Joacă”.

Aceasta reprezintă o platformă educațională deschisă, de alfabetizare în sport, joacă și mișcare, o platformă care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții din țara noastră să se joace „de-a sportul” cu copiii.

Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mișcare. Astfel, copiii se pot juca de-a sportul în cadrul a 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv.

Pe site-ul www.sportulsejoaca.ro vor putea fi accesate 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 discipline sportive olimpice.

Sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Prin intermediul platformei «Sportul se joacă», în care sunt prezentate cele 12 discipline incluse în programul olimpic, elevii vor avea posibilitatea de a descoperi ce sport li se potrivește, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării.


O parte dintre marii campioni ai României s-au alăturat acestui proiect și au devenit Ambasadori ai programului „Sportul se Joacă”: Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Ana-Maria Brânză, Paula Ivan, Éva Tófalvi, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc, Elisabeta Lipă, constănțeanul George Cosac (fost jucător de tenis și fost președinte al Federației Române de Tenis) și Răzvan Pîrcălabu.

”Sportul se joacă” este un program care va ajuta, în primul rând, prin ceea ce conține: un număr de peste 120 de exerciții, exerciții prin care copiii vor descoperi, practic, lumea minunată a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice și vor avea oportunitatea să aleagă ce îi atrage cel mai mult, ce li se potrivește și ce vor să practice mai departe, a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.


Platforma poate fi accesată pe www.sportulsejoaca.ro, pe canalul de YouTube „Sportul se joacă” și pagina de Facebook „Sportul se joacă”.

Luni, 26 octombrie, Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, va participa la o videoconferință cu inspectorii școlari pentru Educație fizică și sport, alături de Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului și Mihai Covaliu, președintele COSR.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii