Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea - maraton de lucru pe faleza din Agigea

ro

27 Feb, 2010 21:18 1425 Marime text
elen_1.jpgPrimarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu: „Este primul ministru care, în cei douăzeci de ani de democraţie vine în comuna Agigea. Până acum nimeni nu s-a deranjat să vină să discute despre proiectele pe care le avem".

Una dintre unităţile administrativ-teritoriale vizitate astăzi de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost Agigea. Ministrul s-a întâlnit cu primarul comunei, Cristian Cîrjaliu, pentru a discuta despre posibilităţile de dezvoltare turistică a localităţii.

Principalul subiect abordat a fost plaja comunei Agigea, în lungime de 850 metri liniari şi consolidarea falezei. Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că din discuţiile cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a rezultat faptul că unitatea administrativ-teritorială are şanse să obţină o finanţare pentru proiectarea şi execuţia consolidării falezei, afectată de eroziunea curenţilor marini. Şeful administraţiei locale din Agigea a adăugat că s-a discutat şi asupra potenţialului turistic al localităţii, punctele forte ale comunei de pe malul mării fiind cartierul Steaua de Mare din Agigea, dar şi existenţa unei cherhanale ce ar putea fi introdusă în circuiturl turistic. Agigea nu dispune la momentul de faţă de o plajă amenajată în scop turistic, însă, în funcţie de soluţia tehnică de reabilitare a falezei pe care o vor elabora specialiştii, plaja ar putea să devină atractivă pentru iubitorii litoralului românesc. „Aş fi vrut să avem patru kilometri şi jumătate de plajă, aşa cum avea Agigea odată, însă prin construirea şi dezvoltarea Portului Constanţa Sud Agigea am rămas doar cu 850 de metri liniari. Dacă aveam această plajă, am fi putut dezvolta o staţiune la fel de frumoasă ca Mamaia, însă înţelegem că interesul naţional primează în acest caz", ne-a declarat primarul Cîrjaliu.

Elena Udrea a venit însoţită în vizita de lucru de o echipă de consilieri, care au răspuns şi ei problemelor ridicate de fiecare primar în parte. Cert este că vizita ministrului a fost de bun augur şi a creat o impresie foarte bună printre edili, întrucât le-a dat şansa acestora să-şi expună problemele şi fiecare proiect în parte. „Este primul ministru care, în cei douăzeci de ani de democraţie vine în comuna Agigea. Până acum nimeni nu s-a deranjat să vină să discute despre proiectele pe care le avem. Am făcut un adevărat maraton. Am mers la pas, cu doamna ministru şi consilierii, peste un kilometru, pentru a vedea la faţa locului unde sunt probleme", a precizat primarul comunei Agigea.

Precizăm că Elena Udrea a venit echipată corespunzător pentru vizita în teritoriu, aducându-şi o pereche de cizme cu care s-a echipat în maşină.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii