Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri justiție DNA va contesta soluția definitivă în dosarul Elenei Udrea! (DOCUMENT)

ro

27 Jul, 2023 15:53 1254 Marime text


Procurorii DNA vor contesta, printr-o cale extraordinară de atac, decizia definitivă luată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009, arată surse judiciare.
 
În prezenta cauză, față de Elena Gabriela Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, Curtea Supremă a încetat procesul penal.
 
Potrivit datelor oficiale, tot soluții de încetare a proceului penal au mai primit:
 
Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, fost președinte al României, care luase cinci ani de închisoare în primă instanță, Ioan Silviu Wagner, fostul director al Oil Teminal, ce primise trei ani de închisoare cu suspendare, tot la prima instanță, Victor Tarhon, fostul președinte al CJ, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, - patru ani de închisoare, tot la prima instanță.
 
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
 
Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală“.
 
„Legătura dintre persoanele care obțineau banii pe cale nelegală și prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidați și, din această poziție, coordona atât achizițiile de servicii de campanie, cât și persoanele care au acționat ca intermediari pentru plățile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societățile prestatoare“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Tot conform DNA, „remiterea foloaselor infracționale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afișe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole și prestarea de servicii de consultanță“.
 
Comunicatul complet al DNA poate fi ctitit integral accesând secțiunea Documente.
 
Urmărește ZIUA de Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Elena Udrea, Ioana Băsescu, Ioan Silviu Wagner și Victor Tarhon, decizie definitivă la Curtea Supremă – A intervenit prescripţia!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii