Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elan Schwartzenberg „Dacă ar exista mult mai mulţi ca Oprişan şi ca Mazăre, oamenii ar duce-o mult mai bine”

ro

21 Feb, 2011 07:32 2355 Marime text

01banda_st_elan_4007351127_exposure_exposure.jpgOmul de afaceri consideră că, dacă în România ar exista mai puţini oameni care fură doar pentru ei şi mai mulţi baroni locali ca Radu Mazăre şi Marian Oprişan, populaţia ar trăi mai bine.

Marea tragedie din România este că Emil Boc nu este considerat baron, pentru că "nu şi-a luat nimic acasă", însă a nenorocit o ţară, consideră omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care figurează în "Top 300 Capital" al celor mai bogaţi români, cu o avere de 45-50 milioane euro.

În opinia sa, baronii locali care fac ceva pentru comunităţile lor nu trebuie demonizaţi. "Din punctul meu de vedere avem nevoie de un om care nu ne interesează dacă îşi ia ceva el, personal, cât timp face ceva", a declarat el, într-un interviu acordat EVZ.

În ceea ce priveşte guvernul, are o structură bună, cu 15 ministere, însă care nu funcţionează bine din cauza oamenilor din "vechea gardă" depăşiţi de realitate, spune Schwartzenberg. "Dacă mi-ar propune cineva mâine să fiu ministru, nu aş accepta niciodată fără a avea posibilitatea clară, în scris, de a tăia capetele celor de sub comanda ministrului", a spus milionarul.

Măsurile anticriză au distrus populaţia


În opinia sa, măsurile de austeritate luate de guvern au fost cele corecte, însă "s-au făcut prea brusc, prea haotic şi prea distrugător pentru populaţie". Schwartzenberg critică majorarea TVA cu cinci puncte peste noapte, tăierea salariilor fără ca bugetarilor să li se prezinte o perspectivă clară pe următorul an, precum şi recalcularea pensiilor militarilor. "Deci, multe dintre măsurile pe care le-a luat guvernul până acum sunt foarte bune, dacă erau aplicate cu creier, nu hormonal, nu haotic şi nu enunţând patru măsuri şi luândo pe a cincea", conchide el.

Citeste mai departe pe http://www.evz.ro/detalii/stiri/elan-schwartzenberg-boc-nu-e-baron-nu-a-furat-dar-a-nenorocit-o-tara-921891.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dillinger 21 Feb, 2011 12:35 ai tras etno la greu
  • vecinul 21 Feb, 2011 10:19 normal mafioti catine-pai ce nopua ne ar da city mall sau tie?la sapun cu voi