Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa OCH, dr. Rubeli şi dr. Cucu „Sportivii cu entorse de gleznă nu mai au de ce să îşi facă griji“

ro

23 May, 2014 13:22 19096 Marime text
Ovidius Clinical Hospital oferă soluţii de tratament moderne pentru afecţiunile ortopedice. Astfel instabilităţile acute şi cronice ale gleznei, pentru sportivi dar şi pentru persoanele afectate de acestea, pot fi tratate acum de echipe de medicii din cadrul OCH. Dr. Rubeli şi dr. Cucu formează o echipă de de otropezi în cadrul OCH.

Dr. Eugen Rubeli este medic primar ortopedie- traumatologie şi şeful secţiei de ortopedie din cadrul OCH, iar dr. Toma Cucu este medic primar ortopedie- traumatologie şi şeful departamentului de artroscopie. Cei doi medici de renume informează că  tratamentul  instabilităţilor acute şi cronice ale gleznei se realizează printr-un procedeu modern de refacere a ligamentului peroneo-astragalian- anterior şi a celui peroneo-calcanean cu augmentarea reconstrucţiei (internal braceing) cu fiber tape. La nevoie, se practică artroscopie de gleznă pentru rezolvarea problemelor intraarticulare ce însoţesc entorsa gleznei. „Procedeul este valoros pentru că realizează o reconstrucţie anatomică şi funcţionarea perfectă a articulaţiei gleznei în special la sportivi, şi nu numai, o stabilitate şi o mobilitate normale scurtându-se foarte mult perioada de imobilizare şi de recuperare.”, a spus rr. Toma Cucu, după cum se arată într-un comunicat. O astfel de intervenţie presupune o imobilizare postoperatorie de 10-14 zile, iar perioadă de recuperare poate începe imediat după aceea. În 4-5 săptămâni poateacea loc şi reintegrarea în activitatea sportivă.

De asemenea, la OCH, tot în sfera chirurgiei ortopedice, se practică un procedeu minim invaziv de refacere a tendonului achilian rupt cu o incizie de maxim 4 centimetri. Astfel se reduce foarte mult riscul complicaţiilor postoperatorii, durata de imobilizare şi de recuperare a pacientului. Astfel de intervenţii la OCH au devenit uzuale, acest spital fiind singurul din S - E României unde pacienţii pot beneficia de astfel de servicii medicale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii