Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:14 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Domnule ministru dormiți bine? Doctorul Tudor Ciuhodaru mesaj dur pentru drama fetiței accidentate la Valu

ro

13 Sep, 2016 21:30 4889 Marime text
Emoționant și dur în același timp mesajul adresat de doctorul Tudor Ciuhodar pe pagina sa de Facebook pentru nenorocirea care a lovit-o pe fetița și familia ei din Valu lui Traian.
 
Redăm integral mesajul lui Ciuhodaru:
 
Domnule ministru dormiţi bine? Dacă era copilul dumneavoastră? Se întâmplă în România. O fetiţă de 6 ani a fost plimbată piciorul în pungă prin jumătate de ţară.
 

Şi pe sol şi prin aer. A fost ,,tratată” mai bine de 9 ore pe aeroporturile din Constanţa, Bucureşti şi Iaşi pentru că nici măcar în Bucureşti nu s-a găsit un spital în care să poată fi operată. Ar fi avut şansă să meargă din nou dacă se intervenea la timp. Aşa a rămas infirmă. Dacă nici în capitală nu se poate interveni în timp util pentru un astfel de caz oare cum se petrec lucrurile prin alte locuri. Şi e extrem de grav că iar o daţi cotită privind modul cum s-a intervenit în situaţiile de urgenţă:,,Nu ştiu care e situaţia, nu ştiu unde a fost plimbată sau dusă fetiţă.”


Însă oficial ne merge bine. La televizor vezi că suntem mai tari decât toata Europa şi chiar America în materie de urgenţe iar acum, după ce s-au dat bani grei pe tablete, nu avem aversar la nivel mondial. Tichie de mărgăritar îi lipsea sistemului de urgenţă. Şi câte o privatizare dubioasă la nivel local.
Realitatea bate filmul. 60000 de morţi evitabile în fiecare an. După acest caz şi ultima năstruşnicie cu intervenţia elicopterului din Parâng constaţi că lucrurile funcţionează doar pe hârtie. În caz de razboi, cutremur, altă butelie sau bube dulci suntem terminaţi. Să nu ziceţi iar că nu ştiţi.

Nu vom avea spitale noi pentru că, se vede acum şi din avionul de Viena, avem un nou ministru zero, preocupat doar de a proteja interesele multinaţionalelor din industria farma:

1. Spital regional de urgenţă: 200 milioane de euro.
2. Amplasare: zero. Trebuia făcută de către minister.
3. Finanţare: zero. Trebuia facută din fonduri europene. Programul Operaţional de Infrastructură Mare. Şi absorbţie zero.
4. Înfiinţare: zero. Trebuia facută prin hotărâre de guvern.
5. Studii de fezabiltate: zero Trebuia făcută de către minister.
6. Tehnocraţii de la sănătate: zero.
7. Guvern: zero.
8. Eu am făcut un spital (HG 970).
9. Cineva l-a distrus. Interesat.
10. Murim şi vom muri cu zile. Unul câte unul. Câte 5-6 în fiecare zi. Asta până la următorul Colectiv.

Alo, domnule ministru, dormiţi bine?

sura text si foto: Facebook.com/TudorCiuhodaru/

Ti-a placut articolul?

Comentarii