Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Director din cadrul Universității Ovidius, în stare de incompatibilitate

ro

04 Jul, 2014 16:22 1772 Marime text
Agenția Națională de Integritate a constatat că Eugen Dumitru, director al Departamentului Discipline Clinice Medicale din cadrul Facultății de Medicină - Universitatea “Ovidius” din Constanța, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada 01 noiembrie 2011 - 11 mai 2012, atât el, cât și soția lui au deținut funcții în cadrul aceleiași universități.

Astfel, Eugen Dumitru a încălcat dispozițiile art. 295, alin. (4) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora „se interzice ocuparea concomitentă de către soţi […] a funcţiilor prin care unul […] se află faţă de celălalt […] într-o poziţie de conducere, control, autoritate sau evaluare instituţională directă la orice nivel în aceeaşi universitate”.

Eugen Dumitru a deținut funcția de Director al Departamentului de Discipline Clinice Medicale din cadrul Facultății de Medicină a Universității “Ovidius” din Constanța în perioada 01 noiembrie 2011 - 11 mai 2012 .Începând cu data de 27 februarie 2008, soția persoanei evaluate deține funcția de Șef lucrări la Catedra de Discipline Clinice Medicale II în cadrul Facultății de Medicină a Universității ”Ovidius” din Constanța.

Persoana evaluată a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Eugen Dumitru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii