Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Constituţională dezbate mâine sesizarea PNL privind bugetul pe 2015

ro

28 Dec, 2014 18:54 1833 Marime text
Curtea Constitutionala discuta luni sesizarea PNL cu privire la neconstitutionalitatea bugetului de stat pe 2015, printre motivele invocate fiind lipsa unei strategii fiscal-bugetare si faptul ca proiectul trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie, anunta Mediafax. Parlamentarii PNL au sesizat in 22 decembrie Curtea Constitutionala cu privire la legea bugetului de stat pe 2015, la o zi dupa ce a fost adoptata de Parlament, cu 339 de voturi "pentru" si 141 "impotriva".

PNL a aratat, in sesizarea de neconstitutionalitate, ca proiectul legii bugetului de stat trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie.

"In al doilea rand, nu avem strategie fiscal-bugetara, Legea responsabilitatii fiscal-bugetare spune clar ca trebuie sa ai pana la 31 iulie strategie fiscal-bugetara pentru trei ani de zile, in care sa-ti stabilesti clar cheltuielile cu principalii zece ordonatori de credite si sa stabilesti care este programul de investitii. Nu avem o asemenea strategie fiscal bugetara si din punctul asta de vedere este neconstitutionala", a spus liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, dupa sesizarea Curtii Constitutionale.
Sursa: HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii