Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:59 17 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii îi ţin isonul lui Iohannis „PSD şi ALDE au construit un buget bazat pe cifre nerealiste, pe o creştere economică fantezistă şi nerealizabilă!“

ro

09 Mar, 2019 00:00 604 Marime text
Curtea Constituţională a României a declarat Legea plafoanelor ca fiind neconstituţională, în timp ce sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pe Legea bugetului a fost respinsă.
 
„PSD a sărit în sus, sărbătorind jumătatea de victorie ca pe un triumf personal al lui Dragnea asupra ţării. În realitate însă, Legea bugetului de stat nu poate rămâne neschimbată, atâta timp cât Legea plafoanelor trebuie modificată şi adusă în limitele Constituţiei. Practic, bugetul ţării se construieşte pe această lege, care, printre altele, reglementează clar limitele şi modalitatea în care pot jongla cifrele privind cheltuielile şi încasările statului. Toate cheltuielile preconizate de Guvern în Legea bugetului este obligatoriu să se încadreze în limita de 337.207 mil. lei prevăzută în Legea plafoanelor, dar care a fost declarată neconstituţională. De asemenea, veniturile minus cheltuielile din legea bugetului trebuie să se încadreze in ţinta de deficit de 2,97% din PIB stabilită tot în Legea plafoanelor.
 
Tocmai din aceste considerente, propaganda pesedistă că Legea bugetului va rămâne neschimbată doar pentru a intra într-un joc de forţă cu preşedintele Iohannis nu are susţinere în realitate, atâta timp cât Legea plafoanelor se schimbă. Nu poate exista o lege a bugetului fără a fi promulgată legea plafoanelor.
 
Este evident faptul că PSD şi ALDE au construit un buget mincinos, bazat pe cifre nerealiste, pe o creştere economică fantezistă şi nerealizabilă. Au făcut un buget de carton, pe care chiar şi cei mai fanatici pesedişti ştiu că nu vor putea niciodată să îl execute. De aici şi întârzierea de 3 luni cu care el a fost adus în Parlament, tocmai pentru că banii prevăzuţi pentru investiţii nu există în realitate şi nu ar fi putut fi angajate lucrări.
 
Retrimiterea Bugetului în Parlament de către preşedintele Iohannis, coroborat cu decizia CCR privind Legea plafoanelor, ar trebui să trezească coaliţia de guvernare din aceste spasme fanteziste şi să redeschidă calea ţării spre o dezvoltare reală. Este o şansă pentru coaliţia de guvernare de a-şi asuma responsabilitatea şi de a prognoza un buget care să ţină cont de realitate.
 
PSD şi ALDE trebuie să înceteze această manipulare ordinară şi să deschidă ochii la nevoile reale ale românilor, care vor spitale, şcoli şi autostrăzi şi nu doar promisiuni bombastice, umflate cu pompa doar pentru a da bine pe hârtie”, susţin liberalii constănţeni într-un comunicat de presă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii