Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii CCR au decis Bugetul este constituțional, nu și modificările aduse la OUG 114!

ro

12 Feb, 2020 14:05 1480 Marime text
 
Curtea Constituțională a respins sesizarea depusă de președinții Parlamentului, Marcel Ciolacu și Teodor Melșcanu (între timp demisionat), privind adoptarea bugetului de stat pe anul în curs prin angajarea răspunderii Guvernului Orban.
Ciolacu și Meleșcanu au reclamat, pe 23 decembrie, în ziua în care premierul Orban și-a angajat răspunderea pe cele două acte normativ, un conflict constituțional între Parlament și Guvern, susținând că bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale nu pot fi adoptate fără dezbatere parlamentară.
Totodată, Curtea Constituțională a admis, sesizarea de neconstituționalitate formulată de PSD privind angajarea răspunderii de către Guvern pe proiectul de lege care modifică ordonanța de urgență nr. 114/2018.
PSD a sesizat CCR, în luna decembrie a anului, în legătură cu modificarea OUG 114 pe care și-a asumat Guvernul răspunderea. Textul face referire atât la forma proiectului, respectiv faptul că există deja un proiect în Parlament cu același obiect, cât și la fond - interzicerea cumulului pensiei cu salariul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii