Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSAT se întrunește din nou mâine

ro

14 Mar, 2016 14:08 1103 Marime text
 
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se va întruni într-o şedinţă mâine (15 martie), la ora 11.00. Este a doua oră în mai puţin de şapte zile când membrii Consiliului se întâlnesc.
 
CSAT s-a întrunit în şedinţă şi vineri, unde s-a discutat pe marginea deciziei Curții Constituționale a României privind interceptările SRI. Atunci, Consiliul a avizat favorabil ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal.
 
Președintele Klaus Iohannis spunea atunci că acest proiect de act normativ este destinat să ofere, într-o primă etapă, o soluție pentru activitatea organelor judiciare, urmând ca, ulterior, forul legislativ să poată avea în vedere și alte soluții pe care să le dezbată cu toate instituțiile interesate și cu societatea civilă.
 
 
"Sunt opinii potrivit cărora activitatea Parchetelor, în absența infrastructurii tehnice necesare pentru realizarea unor astfel de metode speciale de supraveghere, ar fi afectată atât din punct de vedere al operativității actului de urmărire penală, cât și sub aspectul administrării unui probatoriu complet. Ordonanța de urgență vine să răspundă exact acestei preocupări", a arătat șeful statului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii