Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:27 28 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie militară dedicată celor 160 de ani de la înființarea Forţelor Terestre Române

ro

23 Apr, 2019 15:57 857 Marime text

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, şi şeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, au participat marți, 23 aprilie, la ceremonia militară dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Terestre Române, organizată la sediul Statului Major al Forțelor Terestre-SMFT, din București.

„Suntem cu gândul, în această zi importantă, la militarii noștri din teatrele de operații, dintre care cei mai mulți sunt camarazi de-ai dumneavoastră, din Forțele Terestre. Urmărim cu atenție și optimism starea celor doi răniți transferați la Spitalul militar Landstuhl din Germania, precum și a celor rămași în Baza militară din Kandahar, și suntem cu gândul alături de familiile acestora și ale tuturor militarilor aflați în misiuni și operații externe, departe de casă, pe timpul celei mai mari sărbători creștine, Sfintele Paști”, a declarat ministrul Gabriel Leș.


În ceea ce privește contextul actual de securitate, ministrul Leș a afirmat că România are obligaţia să continue şi să intensifice eforturile naţionale pe dimensiunea de apărare şi securitate, în calitatea sa de stat membru al NATO şi UE, iar „Forţele Terestre trebuie să dispună, pentru îndeplinirea misiunilor specifice, de capabilităţi și sisteme moderne, flexibile şi eficiente, interoperabile cu cele ale altor state aliate”.

În cadrul ceremoniei, condusă de şeful SMFT, generalul-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, a avut loc decorarea Drapelului de Luptă al Statului Major al Forţelor Terestre cu Ordinului "Virtutea Militară" în grad de Ofiţer cu însemn pentru militari, de pace, conferit de către Președintele României, Klaus Johannis.

De asemenea, familia regretatului general Ioan Sorin i-a fost conferită Emblema de Onoare a Forţelor Terestre. Generalul Ioan Sorin a fost una dintre personalitățile militare de excepție ale acestei categorii de forţe din ultimele decenii, acesta aflându-se la comanda Forţelor Terestre Române în perioadele 2004 - 2006 şi 2012 - 2013.

Ti-a placut articolul?

Comentarii