Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul șefului Statului Major al Forţelor Terestre cu prilejul sărbătoririi Zilei Infanteriei Române

ro

30 Apr, 2022 16:33 1395 Marime text
Ziua Infanteriei
  • În acest an, sărbătorim 192 de ani de existență, tradiții și evoluție a Infanteriei Române.

Armata Română sărbătoreşte Ziua Infanteriei Române la 30 aprilie, dată la care, în anul 1830, a luat naştere Infanteria ca armă modernă a Principatelor Române, notează site-ul www.rumaniamilitary.ro.

Șeful Statului Major al Forţelor Terestre a transmis un mesaj  cu prilejul sărbătoririi Zilei Infanteriei Române.

 

În acest an, sărbătorim 192 de ani de existență, tradiții și evoluție a Infanteriei Române. Astfel, la 30 aprilie 1830, s-au pus bazele constituirii și consacrării Infanteriei ca armă de sine stătătoare a Principatelor Române, prin decizia de „formăluire, în Valahia, a șase batalioane pedestrime și șase escadroane călărime a străjii pământești".

Infanteria a fost întotdeauna cea mai numeroasă armă a oștirii române, capabilă să angajeze, să desfășoare și să desăvârșească lupta, îndeplinind misiuni deosebit de grele.

Atașamentul față de țară, dârzenia, disciplina, simțul datoriei și al onoarei militare, puterea, sacrificiul și curajul sunt valori pe care infanteriștii le-au apărat pe câmpurile de luptă și le-au afirmat cu tărie decenii la rând, îndeplinindu-și cu abnegație îndatoririle de ostași ai Forțelor Terestre.

Pe temeiul acestor realizări, solidari cu trecutul, asumându-și prezentul și încrezători în viitor, infanteriștii își aduc contribuția la menținerea păcii și stabilității internaționale, la apărarea valorilor perene ale umanității.

Dragi camarazi,

Am convingerea că, așa cum s-a întâmplat permanent de-a lungul întregii existențe a armei infanterie, eficiența și ingeniozitatea soluțiilor alese de dumneavoastră în rezolvarea misiunilor specifice va continua să vă facă remarcați și apreciați în rândul camarazilor de arme din alte specialități militare și genuri de armă, alături de care, prin efortul cotidian și de multe ori anonimi, slujiți împreună țara, cu onoare și cinste.


Cu prilejul aniversării Zilei Infanteriei Române, vă felicit și vă doresc multă sănătate, bucurii, putere de muncă și tărie morală în îndeplinirea misiunilor încredințate!

LA MULȚI ANI!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii