Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:06 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai multe nereguli în Constanța, Argeș, Alba, Bacău și Tîrgu Jiu Sancţiuni de peste 2,6 milioane euro dispuse comercianţilor de combustibili de către inspectorii antifraudă

ro

22 Apr, 2015 15:08 1091 Marime text
Începând cu 4 martie, 130 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat 80 de firme specializate în comercializarea en-gross şi en-detail a combustibililor (benzină, motorină, GPL) şi au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus 19 amenzi în cuantum total de 401.000 lei, confiscarea de venituri de peste 11,2 milioane lei şi confiscarea a peste 30 de tone de motorină, depozitate în spaţii neautorizate.

În urma analizelor preliminare de risc fiscal şi a controalelor inopinate realizate la nivel național, au fost constatate încălcări ale condițiilor de autorizare și funcționare, precum desfăşurarea activităţii de comercializare a produselor energetice fără atestat legal de către intermediari, sau comercializarea de către benzinării a combustibililor fără a utiliza mijloace tehnice de măsurare şi control autorizate sau având buletine de verificare metrologică și certificate de calibrare expirate. Inspectorii antifraudă au verificat şi transportatori sau constructori de drumuri, în calitate de beneficiari finali ai unor cantități importante de combustibil susceptibil a fi provenit din surse nelegitime. În aceste situaţii inspectorii au constatat că se achiziționa combustibil lichid greu (CLG), similar păcurei, cu acciză foarte mică, dar care era utilizat drept combustibil auto, după ce era amestecat cu uleiuri minerale.

Cele mai multe nereguli au fost constatate de către inspectorii antifraudă fiscală în judeţele Argeș, Alba, Bacău, Constanța și Tîrgu Jiu. Verificările continuă, urmând a fi sesizate organele de urmărire penală în cazurile în care au fost identificate elemente constitutive ale unor infracţiuni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii