Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce este, de fapt, colesterolul

ro

23 Mar, 2014 18:14 1418 Marime text
Colesterolul, menţinut la un nivel normal, este esenţial pentru funcţionarea corectă a organismului. Dar, dacă nivelul colesterolului din sânge creşte substanţial, acesta devine un ucigaş tăcut dar sigur, fiind calea cea mai rapidă către un atac de cord.
Colesteroul se găseşte în fiecare celulă a corpului uman. Este produs în mod natural de acesta, dar poate fi asimilat şi din alimente.
Hipercolesterolemia este afecţiunea provocată de nivelul crescut de colesterol şi poate duce la afecţiuni cardiace şi atac. Atenţie, această afecţiune nu prezintă, în mod obligatoriu, simptome care să te avertizeze.
Reducerea grăsimilor din dietă ajută la controlul nivelului de colesterol. Pentru asta, poţi limita consumul de alimente precum caşcavalul, ouăle, alimentele prăjite în ulei, produsele de patiserie sau cele procesate. Colesterolul ridicat poate fi diagnosticat doar prin teste de sânge.
Un nivel anormal al colesterolului poate fi responsabil şi pentru diabet, boli de rinichi sau plămâni şi pentru activitatea necorespunzătoare a glandei tiroide.
Pentru a preveni aceste boli, cauzate de nivelul ridicat de colesterol, trebuie să faci patru schimbări majore în viaţa ta. Acestea sunt, de altfel, sfaturi general valabile pentru oricine îşi doreşte să se menţină sănătos: mănâncă multe alimente proaspete, practică exerciţii fizice în mod regulat, renunţă la fumat şi păstrează-ţi o greutate corporală constantă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii