Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:48 13 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile uleiului de măsline

ro

12 Jun, 2020 00:00 243 Marime text
  • Acestea scade nivelul colesterolului „rău“ și îl crește pe cel al colesterolului „bun“
Uleiul de măsline este considerată cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturată, astfel că este utilizat foarte des în dieta mediteraneană.
Site-ul sfatulmedicului.ro citează studiile realizate în materie, care au scos la iveală faptul că uleiul de măsline previne apariția bolilor de inimă, prin scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău“) în timp ce crește nivelul de colesterol HDL (colesterolul „bun“).
Conform sursei citate, beneficiile medicale ale uleiului de măsline se datorează atât continutului ridicat de acizi grasi monosaturati, cât și conținutului ridicat de antioxidanți.
Totodată, uleiul de măsline, spun specialiștii, previne apariția ulcerului gastroduodenal și gastrita și, totodată, stimulează secreția bilei și a hormonilor pancreatici într-un mod mai natural și mai eficient decât medicamentele prescrise.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii