Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR amână dezbaterile privind recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

ro

27 Oct, 2016 16:50 1075 Marime text
Astăzi, Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat pentru data de 29 noiembrie dezbaterile privind sesizarea referitoare la recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex.

„A trebuit să amânăm pentru că (...) părțile au depus o cerere prin care se solicită Curții de Justiție Europene câteva întrebări preliminare cu privire la poziția lor față de aceste aspecte. De asemenea, și acum unele părți au depus memorii suplimentare, ba chiar au cerut să analizăm mai cu atenție situația”, a spus președintele CCR, Valer Dorneanu, citat de Agerpres
.
Anterior, avocatul cuplului ce dorește recunoașterea în România a căsătoriei între persoanele de același sex anunțase că a solicitat CCR să adreseze două întrebări Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg pentru clarificarea termenului „soți”.

„Dacă directiva europeană înțelege «soți» indiferent de orientarea sexuală. Adică și soții de același sex, căsătoriți într-un stat membru al UE, în condițiile în care statul gazdă, România, nu are legislație care să permită căsătoria între persoane de același sex”, a explicat avocatul, care a precizat că a doua întrebare se referă la felul în care legislația europeană înțelege să trateze în mod egal cetățenii europeni, indiferent dacă este vorba despre un cetățean din Belgia sau un cetățean din România și familia sa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii