Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:09 18 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Atenţie unde vă parcaţi maşinile! Şoferii care nu plătesc prin SMS, amendaţi (galerie foto)

ro

21 Nov, 2018 12:15 2348 Marime text
În perioada 18.10.2018 -13.11.2018 polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 1573 amenzi contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost efectuată plata.

Cuantumul acestor amenzi contravenționale s-a ridicat la suma de 942.000 lei.

"Menționăm că, la începutul acestor activități de constatare polițiștii locali au  desfășurat  în teren, o campanie de informare ce s-a derulat pe parcursul a 3 săptâmâni, perioadă în conducătorii auto au fost atenționați cu privire la obligațiile legale care le revin, abia apoi s-a trecut la sancționare", precizează Poliţia Locală Constanţa.

La momentul începerii sancționării contravenționale numărul mediu de încălcări a Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța era de 90 pe zi, iar în acest moment numărul mediu de persoane sancționate contravențional se situează în jurul cifrei 40.

"Dorim să precizăm acest lucru pentru a arăta faptul că numărul celor care încalcă prevederile legale în vigoare s-a redus la mai puțin de 50% față de cel inițial, motiv pentru care celor care s-au conformat dorim să le mulțumim, iar celor care încă nu au înțeles obligațiile legale ce le revin să le aducem la cunoștință prevederile art.24, lit a  corborat cu art.25 din H.C.L nr.235/2018 Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța - și anume „ ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plată cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600-1.000 lei, cu posibilitatea achitării a jumatate din minimul amenzii în 15 zile de la comunicare", transmit reprezentanţii DGPL Constanţa.

În speranța că recomandările noastre își vor atinge obiectivul și anume acela de creștere a gradului de conformare în rândul conducătorilor auto, aducem în atenția opiniei publice că interesul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în materie de circulație pe drumurile publice este acela de a asigura fluența și siguranța rutieră necesare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iancu Niculae 21 Nov, 2018 14:43 Domnilor Demnitari,Cosilieri,Slujbasi ai locuitorilor Constanta, Domnilor Politisti, pentru care imi exprim aprobarea pt vigilenta si seriozitate, Donule Primar, Fac parte din cei care doresc sa fie ordine si disciplina in toate sectoarele de activitate ce le adeministrati.Dar nu trisati si manifestati-va intentia de a face preventie si mai ales educatie pentru ca orice locuitor , de buna credinta sau chiaar nu,sa va aprecieze . Oare, cand ati emis HCL nr. 235 din 2018 nu v-ati gandit ca inainte de toate trebuie sa semnalati vizibil inerzicerea parcarilor in locurile destinate prin semne compatibile circulatiei rutiere, asa cum s-a facut in anumite locuri de maniera : SEMNUL INTERZIS SI SUB SEMN "Cu exceptia celor care platesc prin regula ,plata cu tarif orar". Ati plasat o tablita in care se scrie imperceptibil de la distanta de 2-3 metri pe care nu am observat-o, pentru dca eu ma uit la semnele de circulatie care incumba si obligatia conducatorilor auto. Acesta este modul de atentionare, Ce bine ca nu s-a observat. Amplificati de inca n ori cuantumuyl amenzii si imi veti lua pensia pe un an de zile .Acesta este motivul pentru care sunteti de cele mai multe ori blamati, nu pentru legii si hotarari ci pentru modul de ale face cunoscute locuitorilor urbei. FELICITARI Vreau raspuns