Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Constănțeni, voi cunoașteți Regulamentul parcărilor publice din oraș?!

ro

03 Dec, 2022 00:00 3948 Marime text
 
 
  • În prezent, există cel puțin două dosare pe rolul instanțelor din Constanța unde încă s-ar putea pronunța o decizie de anulare a Regulamentului parcărilor publice din municipiu.
  • Rămâne de văzut care va fi decizia instanței.
  • Între timp, însă, aș recomanda municipalității să facă demersuri pentru familiarizarea oamenilor cu prevederile exacte, actuale ale regulamentului, așa încât să nu existe neclarități.
 
A trecut mai bine de un an și jumătate de când Constanța beneficiază de un nou Regulament al parcărilor publice din municipiu, după ce regulamentele vchi au fost definitiv anulate în instanță.
 
După multe încercări de anulare în justiție, dar și după multe modificări sau amendamente propuse ori adoptate în timpul ședințelor de consiliu local, constat tot mai mult, dincolo de legalitatea ori oportunitatea acestui regulament, că prevederile acestuia nu sunt însușite întocmai de participanții la trafic, deși, culmea, tocmai acesta este scopul unei astfel de reglementări.
 
Din constatările mele, pot trage următoarele concluzii: oamenii nu mai știu când sau dacă este vreodată gratuită parcarea în zonele prevăzute cu indicatori privind taxarea – în prezent, potrivit ultimelor modificări, taxa pentru parcarea în astfel de locuri nu se percepe în timpul sărbătorilor legale, nici în intervalul 20.00 – 08.00 și nici în week-end, cu excepția Zonei 0, de pe 1 iunie până pe 31 august.
 
De asemenea, oamenii nu știu ce se va întâmpla cu locurile de parcare de la blocuri, la finele anului, după ce, în 2021, consilierii locali au amânat discuția privind redistribuirea acestor locuri pentru un an.
 
În plus, există neclarități și cu privire la parcările de reședință, în contextul în care nu toate parcările de la blocuri sunt semnalate ca fiind parcări de reședință.
 
Acestea sunt doar câteva dintre neclaritățile pe care le-am identificat așa, pe moment, să spun.
 
Nu mai menționez nimic legat de plata prin SMS, este deja altă poveste.
 
În prezent, există cel puțin două dosare pe rolul instanțelor din Constanța unde încă s-ar putea pronunța o decizie de anulare a Regulamentului parcărilor publice din municipiu.
 
Rămâne de văzut care va fi decizia instanței.
 
Între timp, însă, aș recomanda municipalității să facă demersuri pentru familiarizarea oamenilor cu prevederile exacte, actuale ale regulamentului, așa încât să nu existe neclarități.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
LIVE VIDEO-TEXT
Consiliul local al municipiului Constanţa a decis - Parcarea va fi gratuită zilnic între orele 20.00 și 8.00 pe tot parcursul anului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii