Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Armână din România „Vom găsi, împreună cu autorităţile competente, măsuri pentru prezervarea identităţii etnice”

ro

12 Nov, 2014 16:59 1049 Marime text
Asociaţia Comunitatea Armână din România s-a întrunit în şedinţă, la data de 10 noiembrie. Reprezentanţii Asociaţiei doresc să informeze opinia publică în legătură cu demersul făcut pentru promovarea intereselor comunitare legitime ale armânilor din România.
 
La data de 17 octombrie, Asociaţia a adresat o petiţie candidaţilor la Preşedinţia României, solicitând un punct de vedere cu privire la drepturile armânilor, protejarea identităţii, educaţiei şi culturii în limba maternă armână.
 
Reprezentanţii Armânilor declarată că, până la această dată, singurul candidat care a oferit un răspuns în această cauză a fost Monica Macovei. Astfel, prin remiterea acestui comunicat de presă, armânii doresc să transmită opiniei publice, atât membrilor comunităţii cât şi candidaţilor din turul doi al alegerilor prezidenţiale, că: „vom găsi, împreună cu  autorităţile competente măsuri pentru prezervarea identităţii etnice, a culturii şi a limbii armâne, aflate în pericol de dispariţie.”
 
„Fiecare membru al  organizaţiei noastre, la fel ca oricare cetăţean al acestei tţări,m are dreptul să-şi exprime nestingherit opţiunea la vot.”, se arată în comunicatuld e presă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii