Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Planul Urbanistic Zonal al locuințelor sociale din Zona Industrială a fost recepționat (FOTO)

ro

08 May, 2024 16:39 917 Marime text
Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
  • Încă un pas a fost făcut pentru ridicarea unui cartier de locuințe sociale în Zona Industrială. După ce au fost elaborate și recepționate calitativ analiza situației existente și studiile de fundamentare, a fost recepționat PUZ-ul preliminar pentru zona Celulozei. În prezent, se lucrează la obținerea avizelor necesare solicitate prin certificatul de urbanism, a anunțat printr-un comunicat Primăria Municipiului Constanța. Locuințele sociale sunt destinate unor categorii de persoane defavorizate, cărora nivelul de trai nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea uneia.
 
Au fost făcuți pași concreți pentru construirea unui cartier de locuințe sociale în Zona Industrială a municipiului Constanța, a anunțat Primăria municipiului Constanța.

În cadrul ultimei ședințe a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi de Urbanism, a fost recepționat calitativ Planul Urbanistic Zonal preliminar pentru zona Celulozei.

Municipiului Constanța i-a fost transferat un imobil teren din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Apărării Naționale cu scopul utilizării lui pentru locuințe sociale, conform Hotărârii de Guvern  nr. 211 din 12 aprilie 2018

O condiție necesară pentru construirea de locuințe sociale o reprezintă elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal care să prevadă funcțiunile aferente necesare.

Până în prezent, au fost elaborate și recepționate calitativ analiza situației existente, studiile de fundamentare, PUZ-ul preliminar, iar acum se lucrează la obținerea avizelor necesare solicitate prin certificatul de urbanism.



Pentru că sunt foarte importante opiniile și nevoile constănțenilor, etapa următoare, în cadrul elaborării acestui PUZ, o reprezintă consultarea publicului cu privire la propunerile preliminare ale documentației de urbanism.

Locuințele sociale sunt destinate unor categorii de persoane defavorizate, cărora nivelul de trai nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea uneia.

Obiectivul principal al construirii acestui campus social îl reprezintă asigurarea unor condiţii de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate, iar promovarea investiţiilor în locuinţe sociale reprezintă una dintre sarcinileși obligațiile autorităţilor publice locale, a transmis Primăria Constanța.

Citește și 
Ședință CLM Aleșii locali, chemați să adopte un PUZ care va permite construcția de blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord, investiție cu care riveranii nu sunt de acord (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii