Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Al doilea atentator sinucigaș de la Bruxelles, Najim Laachraoui, dat în urmărire

ro

23 Mar, 2016 22:28 1996 Marime text
 
Cel de-al doilea atentator sinucigaș de pe aeroportul internațional din Bruxelles a fost Najim Laachraoui, dat deja în urmărire în legătură cu atacurile teroriste din noiembrie de la Paris! Ştirea a fost publicată astăzi de cotidianul belgian De Standaard, citând o sursă care și-a păstrat anonimatul.
 
Procuratura a confirmat anterior că individul arestat în cursul dimineții în cartierul bruxellez Anderlecht nu este Najim Laachraoui, așa cum informaseră publicația La Derniere Heure și postul RTL Info.
 
Plecat în Siria în februarie 2013, Najim Laachraoui a făcut parte din primele grupuri de bruxellezi care s-au alăturat jihadiștilor în Siria. El era căutat de poliție din 4 decembrie anul trecut. Născut pe 18 mai 1991, originar din cartierul bruxellez Schaerbeek, Najim Laachraoui a fost controlat și când se afla într-o mașină, la 9 septembrie, sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, la frontiera austro-ungară, în compania lui Salah Abdeslam și Mohamed Belkaid, un algerian în vârstă de 35 de ani împușcat mortal de poliția săptămâna trecută la Forest, în sud-vestul regiunii Bruxelles, relatează Reuters, citat de Agerpres.
 
Parchetul federal belgian a anunțat luni că unul dintre complicii comandourilor care au comis atentatele de la Paris, cunoscut sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui. Sub această identitate falsă a fost închiriată locuința percheziționată la 26 noiembrie 2015 la Auvelais, în apropiere de Namur. Casa a fost folosită pentru pregătirea atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morți și sute de răniți.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii