Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Belgia a fost diminuat nivelul de alertă la gradul 3 din 4

ro

25 Mar, 2016 19:10 1965 Marime text
 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Organismul belgian de coordonare pentru analiza ameninţărilor (OCAM) a decis revenirea la nivelul de alertă gradul 3 (din 4), ceea ce înseamnă că există o ameninţare „serioasă, posibilă şi credibilă”.

Metroul din Bruxelles este funcțional, cu restricții pe anumite magistrale şi a fost întărit sistemul de pază în stații, cu ajutorul militarilor belgieni; încă se efectuează controale de securitate aleatorii. Circulaţia rutieră se desfășoară în condiţii de fluiditate.

Aeroportul Zaventem rămâne închis cu certitudine până duminică (27 martie), cu probabilitatea de prelungire până cel puțin marți (29 martie).

Gara Schuman / Bruxelles rămâne, momentan, închisă.

Compania aeriană belgiană Brussels Airlines operează zboruri de pe aeroporturile din Anvers şi Liège.

Totodată, se menţine linia telefonică de urgenţă, cu număr de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, rămâne valabil numărul de telefon de urgenţă +32 78 15 1771.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă<http://www.mae.ro/app_cs>” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii