Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atentatul de Paşte din Pakistan, desconsiderat de internauţi. „E Pakistan. Nu cred că-i pasă cuiva de cine moare acolo”

ro

28 Mar, 2016 20:27 1993 Marime text
În ciuda numărului dublu de victime, masacrul de la Lahore, un important centru economic, cultural şi turistic din estul Pakistanului, nu a stârnit emoţii la fel de intense precum cel de la Bruxelles. Ci dimpotrivă!
 
Peste 70 de persoane şi-au pierdute viaţa, alte aproximativ 340 au fost rănite, conform ultimului bilanţ, într-un atentat sinucigaş comis ieri seară în Pakistan. Atacul a fost revendicat de o facţiune a Mişcării Talibanilor din Pakistan, care a precizat că a luat la ţintă creştini chiar de ziua în care catolicii au sărbătorit Paştele. Acesta s-a desfăşurat la câţiva metri de un loc de joacă pentru copii.
 
Mai mulţi martori au povestit că au văzut fragmente de trupuri umane împrăştiate pe asfalt imediat după ce fumul exploziei s-a ridicat, notează adevarul.ro.
 
În ciuda imensei tragedii, unii internauţi l-au luat în derâdere, cu toate că atentatorul a vizat oameni nevinovaţi.
 

„Nu este Paris, nici Germania şi nici Bruxelles. E afurisitul de Pakistan. Nu cred că-i pasă cuiva de cine trăieşte sau moare acolo“, a comentat o tânără pe Twitter. 

„Există vreo «faţă tristă» cu care să simbolizăm corect că plângem pentru Lahore sau nu facem aşa ceva pentru victime mai închise la culoare decât hârtia de împachetat?“, s-a întrebat, ironic, o altă tânără tot pe Twitter.

 
Guvernul pakistanez a decretat trei zile de doliu naţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii