Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerist acuzat de grave înşelăciuni recunoaşte vina

ro

20 Sep, 2011 20:00 1170 Marime text

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea l-au trimis în judecată pe Traian Feurdean, un individ pe care îl acuză de înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosbit de grave şi fals sub semnătură privată, ambele în formă continuată. Redăm în continuare comunicatul remis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea. 

La data de 20.09.2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în cauza privind pe Feurdean Traian faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave şi fals sub semnătură privată, ambele în formă continuată.

 În fapt, s-a reţinut că în cursul anului 2006, patru persoane s-au hotărât să achiziţioneze terenuri agricole pe raza judeţului Tulcea, în vederea desfăşurării de activităţi de agricultură, luând legătura cu inculpatul Feurdean Traian, pe considerentul că acesta deţinea şi o societate agricolă în zona vizată de câtre părţile vătămate. În perioada 2006-2007, între părţi s-a stabilit ca pentru fiecare tranzacţie translativă de proprietate inculpatul Feurdean Traian să fie împuternicit cu drepturi depline, urmând să primească, cu titlu de onorariu, un procent de 10 % din valoarea de achiziţie a terenului. 

În luna august 2010 părţile vătămate au solicitat de la inculpat un raport complet al situaţiei de fapt în legătură cu modul în care s-au cheltuit cei 691.500 lei primiţi de inculpat pe terenuri, derularea activităţilor agricole şi modul în care urmează să se desfăşoare colaborarea. Pentru că s-a refuzat orice întâlnire, părţile vătămate au efectuat câteva verificări, constatând că 11 procuri speciale pentru vânzare şi 37 de contracte de vânzare –cumpărare au fost falsificate de câtre inculpatul Feurdean Traian în numele unui birou notarial, la care actele nu fuseseră încheiate. Inculpatul a procedat de această manieră pentru a justifica, în faţa celor patru persoane de la care primise mandat, suma de 516.537 lei, cu menţiunea că Feurdean Traian a achiziţionat doar 40 de hectare de terenuri agricole, diferenţa de 516.537 lei din cei 691.500 lei primiţi de la părţile vătămate fiind însuşită de către inculpat.

Inculpatul Feurdean Traian a recunoscut că personal a falsificat procurile şi contractele de vânzare – cumpărare, fiind cel care le-a dactilografiat, a contrafăcut semnăturile şi ştampila unui birou notarial.

Dosarul cauzei a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave este închisoarea de la 10 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi, iar pedeapsa pentru infracţiunea de fals sub semnătură privată este închisoarea de la 2 luni la 3 ani sau amenda.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii