Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

ro

07 Feb, 2024 17:00 1107 Marime text
 
 
  • În rechizitoriul DIICOT (remis cotidianului ZIUA de Constanța) se arată că la data de 22.11.2023, s-a înregistrat la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Constanța sesizarea organelor de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Constanța, cu privire la faptul că, în data de 21.11.2023, pe o stradă din municipiul Constanța, au observat o persoană de sex masculin, având asupra sa un bagaj voluminos, care la vederea organelor de poliție, a fugit și a abandonat bagajul.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
 
 
Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a doi bărbați, din Constanța, pentru trafic de droguri de risc. prev. de art.2 al. 1 din Legea 14312000 cu aplic. art. 77 lit. a Cp și a art. 4l alin. 1 Cp.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța, instanță care miercuri, 7 februarie 2024, a constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive dispuse fată de inculpați.
 
Totodată, instanța a respins cererile de revocare/înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulate de inculpați, ca nefondate.   
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
  
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  
 
Unul dintre inculpați este suspectat că, la data de 21.11.2023, ar fi ambalat,  împreună cu celălalt inculpat, cu o altă persoană rămasă neidentificată, ar fi transportat și ar fi deținut în vederea punerii in circulalie, fără drept, cantitatea de 2005,8 grame de cannabis, în șase saci de plastic de culoare albastră.
 
Asta în timp ce celălalt inculpat, la data de 21.11.2023, ar fi ambalat impreună cu primul inculpat, și cu o altă persoană rămasă neidentificată, fără drept, cantitatea de 2005,8 grame de cannabis, în șase saci de plastic de culoare albastră.
 
A fugit și a abandonat bagajul
 
În rechizitoriul DIICOT (remis cotidianului ZIUA de Constanța) se arată că la data de 22.11.2023, s-a înregistrat la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Constanța sesizarea organelor de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Constanța, cu privire la faptul că, în data de 21.11.2023, pe o stradă din municipiul Constanța, au observat o persoană de sex masculin, având asupra sa un bagaj voluminos, care la vederea organelor de poliție, a fugit și a abandonat bagajul.
 
Surpriză!
 
În urma analizării conținutului bagajului, s-a constatat că în interior se afla cantitatea de 2005,8 grame de materie vegetală sub formă de muguri cu miros și aspect specific cannabisului.
 
Potrivit raportului de constatare tehnico-științific, proba înaintată în dosarul penal este constituită din 2005,8 grame cannabis.
 
În proba inaintată s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC) substanță psihotropă biosintetizata de planta cannabis, iar aceasta face parte din Tabelul nr. III anexd la Legea nr, 14312000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare.
 
Camere de supraveghere
 
Conform anchetatorilor, pe traseul urmat de persoana de sex masculin ce transporta bagajul cu 2005,8 grame de materie vegetală sub formă de muguri cu miros și aspect specific cannabisului au fost identificate mai multe camere de supraveghere video, iar înregistrările acestora au fost ridicate de organele judiciare.
 
DIICOT mai arată că în urma examinării obiectelor corp delict (geanta de culoare neagri abandonată de făptuitor și pungile din interiorul acesteia), descoperite pe stradă, și puse la dispoziție de lucrătorii Secției 4 Poliție Constanța, în urma examinării dactiloscopice efectuate în data de 27.08.2023, au rezultat urmltoarele:
 
- 3 urme papilare ridicate cu ocazia investigării tehnico-științifice a locului faptei au fost create de persoana a cărei fișă dactiloscopică are ID-ul aparținând I1;
- 4 urme papilare ridicate cu ocazia investigirii tehnico-științifice a locului faptei au fost create de persoana a cărei fișă dactiloscopică are ID-ul apaținand I2;
- 5 urme papilare ridicate cu ocazia investigării tehnico-știinlifice a locului faptei rezultatul fiind negativ.
 
Cele doisprezece urme papilare ce au fost create de persoanele de mai sus au fost ridicate de pe cei șase saci menajeri, de culoare albastră, identificați în geanta de culoare neagră pe care o transporta făptuitorul.
 
Percheziție domiciliară
 
În urma efectuării percheziției domiciliare la imobilul situat în Constanța (...), unde locuiește inculpatul I1, a fost identificată o geacă având aceleași caracteristici cu cea folositi de persoana de sex masculin ce a transportat geanta cu cannabis în data de 21.11.2023
 
Așa cum arătam și mai sus, dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța, instanță care miercuri, 7 februarie 2024, a constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive dispuse fată de inculpați.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Trafic internațional de droguri
Italieni, condamnați, la Constanța, la aproape 25 de ani de închisoare! Dosarul, în apel


 
Zeci de percheziții în Mangalia
Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii