Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

ro

14 Nov, 2023 17:00 2580 Marime text
 
 
  • În concret, prin actul de acuzare s-a reţinut că, la data de 30 martie 2022, în jurul orelor 21.30,  în timp ce se afla în locuinţa victimei, din județul Tulcea, pe fondul consumului de alcool, a unor puternice dorinţe de a începe o relaţie cu victima şi a unor puternice sentimente de posesivitate asupra aceleiaşi victime, după ce iniţial ascunsese într-unul din dormitoarele locuinţei un cuţit tip macetă, cu dimensiunea totală de 39 cm şi îşi procurase şi pregătise cabluri (de diferite dimensiuni) în vederea imobilizării victimei, imobilizare de altfel executată, inculpatul a atacat-o cu un cuţit, în urma atacului rezultând decesul acesteia.
 
 
Sentință definitivă, la Constanța, în dosarul unei crime din județul Tulcea! Marți, 14 noiembrie 2023, judecătorii Curții de Apel Constanța au menținut în parte decizia Tribunalului Constanța prin intermediul căreia s-a hotărât condamnarea unui individ din județul Tulcea la 24 de ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu și distrugere.
 
Totuși, Curtea de Apel Constanța a redus cuantumul daunelor morale acordate părţii civile de la 100.000 euro la 50.000 euro.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Atenție, detalii cu un puternic impact emoțional
 
Dosarul a fost soluționat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, inculpatul (T.L.) fiind trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu și distrugere.
 
Cuţit tip macetă
 
În concret, prin actul de acuzare s-a reţinut că, la data de 30 martie 2022, în jurul orelor 21.30,  în timp ce se afla în locuinţa victimei, din județul Tulcea, pe fondul consumului de alcool, a unor puternice dorinţe de a începe o relaţie cu victima şi a unor puternice sentimente de posesivitate asupra aceleiaşi victime, după ce iniţial ascunsese într-unul din dormitoarele locuinţei un cuţit tip macetă, cu dimensiunea totală de 39 cm şi îşi procurase şi pregătise cabluri (de diferite dimensiuni) în vederea imobilizării victimei, imobilizare de altfel executată, inculpatul a atacat-o cu un cuţit, în urma atacului rezultând decesul acesteia.
 
Victima, imobilizată complet prin legarea de mâini şi de picioare
 
S-a mai reţinut că în aceeaşi zi, în jurul orelor 13.00, cunoscând că victima avea să se întoarcă la locuinţa sa, inculpatul a mers la locuinţa acesteia, unde, intenţionând ascunderea unui cuţit tip macetă, cu dimensiunea totală de 39 cm, pe care îl procurase anterior şi pe care îl avea asupra sa, a pătruns fără drept şi fără consimţământ în interiorul locuinţei prin spargerea uşii de acces din spatele imobilului, iar între orele 14.00 – 21.30, inculpatul a ţinut la dispoziţia sa victima în interiorul dormitorului acesteia, iniţial limitându-i spre minim libertatea de mişcare, apoi imobilizând-o complet prin legarea de mâini şi de picioare.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Sursa: rejust.ro și portal instanțe de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dependentă de TikTok și Youtube
Închisoare cu executare pentru o femeie din Constanța care se crede Sfânta Maria!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii