Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:15 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Gheorghe Dragomir „Acţiunea Bacșișul este o nouă mostră de incompetență a acestui guvern“.

ro

21 May, 2015 14:38 656 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, susține, în declarația politică depusă în această săptămână la Camera Deputaților, că impozitarea bacșișului s-a dovedit o „căciulă mult prea mare pentru autorități”, motiv pentru care s-a decis eliminarea sa, la doar o săptămână de la intrarea în vigoare.
 
„Decizia de eliminare vine în condiţiile în care sute de mii de firme au fost obligate să îşi modifice casele de marcat pentru a putea emite bonuri fără TVA, iar patronii de restaurante, baruri şi cafenele s-au înghesuit să-și cumpere registre de bani personali în care angajaţii să îşi declare zilnic, înaintea începerii programului, sumele pe care le dețin asupra lor. Uite așa, guvernanții noștri se joacă iar de-a alba-neagra în domeniul fiscalității”, afirmă parlamentarul PNL de Constanța.
 
De asemenea, deputatul Gheorghe Dragomir este de părere că „acțiunea Bacșișul, pusă în practică de ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, la inițiativa premierului Victor Ponta, este o nouă mostră de incompetență a acestui guvern”. Acesta consideră că era previzibil că „reglementarea nu ar fi adus beneficii semnificative la bugetul de stat, ci doar harababură în activitatea agenților economici. Și asta pentru că, de exemplu, la un bon de bacșiș de cinci lei, în conturile de la Finanțe ajung nici mai mult nici mai puțin de 80 de bani! Adică un venit insignifiant la bugetul de stat...”.
 
Copreședintele PNL Constanța afirmă că decizia de impozitare a bacșișului a arătat de la început ca o măsură luată pe genunchi, fără consultarea mediului de afaceri și fără studiu de impact. „Oare nu era corect ca, înainte de intrarea în vigoare a OUG 8/2015 care legiferează bacșișul, să existe o consultare serioasă cu mediul de afaceri? Nu putea oare Guvernul să realizeze în prealabil un studiu de impact care să arate cât de benefică este această măsură și care sunt consecințele adoptării ei? Din păcate, în stilul cu care ne-au obișnuit, guvernanții noștri au ales să aplice și această măsură fără a consulta pe nimeni și, în câteva zile, au reușit să bulverseze un întreg sector economic!”,  declară deputatul Gheorghe Dragomir.

Nu în ultimul rând, parlamentarul liberal îl sfătuiește pe premierul Victor Ponta să își îndrepte cu adevărat atenția asupra marii evaziuni fiscale, care ar alimenta bugetul de stat cu sume semnificative și să se gândească la măsuri „deștepte” de stimulare a mediului de afaceri.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii