Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACL a părăsit sala Sesiunea extraordinară a Senatului, suspendată din lipsă de cvorum

ro

25 Aug, 2014 18:54 1512 Marime text

Parlamentari din cadrul PNL și PDL au părăsit sala, astăzi, în cadrul sesiunii extraordinare a Senatului. Din acest motiv, proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor nu au mai putut fi votate. După votul pentru proiectul de reducere a CAS, o parte a senatorilor ACL au părăsit sala de plen a Senatului.

”Am părăsit sala dintr-un motiv foarte simplu, când am încercat să luăm cuvântul ni s-a refuzat, deşi e împotriva Regulamentului. Au vrut oamenii să spună de ce au votat, să-şi motiveze votul şi li s-a refuzat, deşi Regulamentul permite acest lucru. Nu se poate să pui pumnul în gură unor parlamentari într-o sesiune parlamentară convocată în plen (...) A fost o revoltă spontană a oamenilor când au văzut o încălcare de Regulament flagrantă pe care o face preşedintele de şedinţă”, a explicat vicepreşedintele PNL Teodor Anastasiu gestul senatorilor ACL, citat de Mediafax.

Senatorii au votat proiectul Guvernului pentru transpunerea directivelor europene în Legea energiei electrice şi a gazelor naturale şi în Legea petrolului, care, în urma retragerii din plen a senatorilor ACL, nu a întrunit numărul minim necesar pentru adoptare. Legea a fost votată cu 84 de voturi ”pentru”, fiind necesare 86 de voturi pentru adoptare.

Actul normativ urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Sursa foto: senat.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii