Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:31 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost iniţiată petiţia „Vrem acces liber la plajă şi la mare!!!"

ro

11 Jun, 2016 12:24 42006 Marime text
În mediul online, a fost iniţiată petiţia „Vrem acces liber la plajă şi la mare!!!".  

„Datorită influenţelor din ce în ce mai puternice a grupurilor de interese, hotărârile date de consiliile locale de pe litoralul Marii Negre împreună cu legislaţia în vigoare permit ca agenţii economici care concesionează plaja să îşi amplaseze şezlongurile oferite spre închiriere până lângă luciul apei.
Asta obligă turiştii ori să închirieze şezlonguri de la afaceriştii locali , ori să stea pe cearşaful sau şezlongul propriu în zona din spatele şezlongurilor agenţilor economici , adică departe de mare , departe de răcoarea brizei , în imposibilitatea de a supraveghea copii mici care se ştie că se joacă făcând castele de nisip lângă apa marii. Cine munceşte un an? Şi apoi este de acord ca în acele puţine zile de concediu să nu se poată bucura de plajă şi mare aşa cum este normal?
 
Ca o comparaţie, vă spun că eu am plătit 46 de lei / zi pentru cazare în camping (maşină+rulotă+2 adulţi şi 1 copil) , iar chiria pentru 1 şezlong era de 15 lei / zi . Deci eu ar fi trebuit să plătesc 30 lei / zi numai pentru mine şi soţie considerând că fetiţa mea de 5 ani stătea doar la joacă şi nu avea nevoie de şezlong.
 
Nu e rău să poţi să îţi închiriezi un şezlong DACĂ VREI ! Dar dacă vrei să stai pe cearşaf să simţi nisipul sub tine şi să nu mai dai nişte bani (pe care oricum nu îi ai), NU CONSIDER CĂ ESTE NORMAL SĂ FI OBLIGAT SĂ ÎNCHIRIEZI UN ŞEZLONG !
Este un abuz extraordinar împotriva cetăţeanului român care vine pe LITORALUL ROMÂNIEI din toată ţară să facă un concediu după un an de muncă. Litoralul românesc este doar administrat de către consiliile locale de acolo, dar este un bun comun la care trebuie să avem cu toţii acces.
Consider că ar fi corect ca plaja să fie împărţită în fâşii egale , de câte 30 de m lăţime( de exemplu ) începând de la apă marii şi până în spate unde se termină plajă . În acest fel ar avea loc şi comercianţii şi turiştii simplii care nu vor sau nu au bani pentru închiriat şezlonguri .
Mai urmează doar să amplaseze magazinele direct pe trotuar şi cine nu intră să cumpere ceva , să nu poată trece !!!!!
 
Vă rog să elaborati o lege care să împiedice acest abuz!”, se arată în petiţie.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • Mihaela Covacef 23 Jun, 2016 09:33 Plajele trebuie sa fie publice nu private. Toți plătim pentru amenajarea lor.
 • Cursaru Daniela 22 Jun, 2016 07:52 Da ti ne plaja inapoi ! Fara sezlong!
 • Cristi 16 Jun, 2016 21:03 Traim in Romania si aceasta petitie va ajunge in loc de hartie igienica pentru ca nu se respecta legea la noi. Totusi sper sa se adevereasca doar daca se iese in strada cu zecile de mii poate atunci se va scimba ceva.
 • elena alexandra 16 Jun, 2016 01:37 Fara cuvinte
 • Calugaru Felicia 15 Jun, 2016 07:43 Plaja este un bun comun, trebuie sa stea toata lumea nu numai patronii cu sezlongurile nu au ce cauta acolo in spate !
 • CTIN 15 Jun, 2016 06:27 Unde este dmnul primar ales care a promis sa ne apere interesele in oras ? Nu ia nimeni nici o masura ? Sau continua cu politica vechiului primar de a vinde absolut tot din oras ?
 • badoi florin 15 Jun, 2016 04:48 Este o discriminare la adresa oamenilor de rand asezarea sezlongurilor pe plaja parca era o lege data de catre U.E. sa numai fie nici un sezlong pe plaja dar vad ca nu este asa si cu acele constructii ar trebui demolate. Eu sunt de parere ca ar trebui organizat un referendum referitor la asta.
 • Simona Iacobescu 14 Jun, 2016 14:17 Plaja este a naturii nu a unuia sau altuia !
 • Ionela ciurea 14 Jun, 2016 14:15 Este un abuz.
 • Constantin 14 Jun, 2016 12:48 Nu stiu nemernicii cum sa mai exploateze oamenii de rand ! Plaja este a naturii nu a unuia sau altuia ! Propun desfiintarea tuturor constructiilor de pe plajele litoralului nostru !
 • Dan 13 Jun, 2016 22:31 Marea si plaja e un bun al nostru al romanilor si nu al agentilor economici care ar vinde si apa marii daca ar putea.Trebuie sa inceteze aceste abuzuri care nu tin cont de lege si de drepturile turistilor care oricum platesc totul in pretul de cazare.
 • Lucian 13 Jun, 2016 12:20 Nu inteleg de ce trebuie sa facem o petitie pentru ceva ce e clar specificat in contractele de executie a le lucrarilor efectuate pentru reabilitarea plajelor, si anume faptul ca acestea nu pot fi incluse in nici o activitate economica producatoare de profit. Sunt fonduri europene, insotite de anumite reguli, exista un HCL care spune clar ca nu ai voie sa dai in administrare acele plaje, cu toate acestea cineva si-a bagat, efectiv, picioarele in ele de legi si a facut ce a vrut. Acum facem noi petitie ? Justitia unde e ?
 • Panozza Liliana Alexandra 13 Jun, 2016 09:56 Este un abuz.Sunt de acord sa elaborati o lege care sa impiedice acest mare abuz.
 • George 13 Jun, 2016 08:17 Ar trebui sa fie fasii alternative - 50m public 50 m privat peste toata plaja amenajata ...
 • trakehd 12 Jun, 2016 16:20 CHIAR NU-I PEDEPSESTE NIMENI PE proprietarii astia de plaje care NU SUNT ALE LOR ????