Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu avem cinematograf bun in Constanta!

ro

13 Mar, 2010 17:36 3652 Marime text

cinema_cta.jpgEu sunt doar un cetatean si doar un blogger si vreau sa-mi dau cu parerea pe subiectul asta deoarece observ ca mai sunt destui cetateni si bloggeri care au pareri asemanatoare cu ale mele.

Cand vine vorba de cinematograf in Constanta, mai toti se gandesc la City Plex din Tomis Mall. Pentru unii este un loc decent, dar pentru mine si multi altii este un dezastru. In judetul Constanta aveam un numar total de 18 cinematografe si gradini de vara, insa cu timpul acestea au inceput sa dispara din cauza unui proces pe care l-am detaliat candva in aritcolul de aici. Multi par sa-si aduca aminte cu nostalgie de celebra cinema Republica, insa nu este doar nostalgie aici, ci logica de calitate a unui serviciu. Cinematograful Republica nu era celebru doar in Constanta, ci si in intreaga Romanie. Acest lucru nu este o lauda locala ci pur si simplu o statistica economica si tehnica. Pe vremuri acest cinematograf umplea sala de oameni si nu cred ca putem atribui acest lucru neaparitiei internetului, caci inainte de internet exista serviciul de inchiriere de casete video, serviciu care avea un mare success. Unde mai pui ca alte cinematografe precum Cinema Studio erau cam goale tocmai de atunci. Deci nu se punea problema ca nu se duc oamenii la film, ci ca nu se duc in alta parte decat intr-un loc spatios si de calitate. Chiar era putin mai scump la Republica fata de alte cinematografe de atunci, dar aveai loc si se adunau multi si simteai o legatura puternica cu ceilalti oameni. Pai imi spuneti mie ca se compara CityPlex cu asa ceva?

Cand ai un cinematograf sub patronaj privat ce functioneaza intr-un Mall, nu poti sa fii multumit. Pai noi de ce mai avem ditamai Directia de Film din Constanta? Aceasta a primit pe 2010 un buget de 700.000 de lei. Pentru ce? Nu m-ar fi deranjat CityPlex daca ar fi avut o ditamai sala cu un ditamai ecreanul, dar la cum arata acum, logic ca ma fustreaza. Cum poti tu sa te uiti la un film de calitate pe o plasa de tantari care strica acest film? Chiar sunt curios cum a aratat Avatar la CityPlex, nu l-am vazut acolo, insa am vazut alte filme, precum My Bloody Valentine si imi dadea impresia ca ma uit la un televizor mai mare, dar tot vechi. Nu am eu nici o disputa cu nu stiu ce conducere, dar in calitate de client, logic ca sunt deranjat. Ba chiar si ca cetatean sunt deranjat rau de tot ca Ministerul Culturii doarme sau e corupt.

Sunt total de acord ca un film pe PC sau laptop nu se compara cu unul vazut in cinematograf, dar exista o singura conditie: sa poata fi numit "cinematograf" locul in care te duci sa vizionezi filmul.

In fine, cam asta e parerea mea si repet, sigur este si parerea multora.

Sursa: Constantablog.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Inteleptu 14 Mar, 2010 09:27 E strigator la cer. De la o posta miroase a deturnare de fonduri pe scurt FURT. Ar trebui ca organele de control ale statului CURTEA DE CONTURI, GARDA FINANCIARA, DNA-ul... sa faca putina lumina in cazu de fata. Eu unu m-am jurat cit oi trai nu voi pune picioru in mega constructie a clanului MAZARE (CITYPARK). Pentru simplu motiv ca a distrus o bucata de natura pentru profit. Dar sa revenim la cinematografu REPUBLICA. Tehnologia avanseaza insa noi nu facem nimic sau (nu vrem sa facem) sa mentinem socializarea. Mai peste tot in lume mai sunt sali de cinematograf. De ce? Pentru ca noi dormim si suntem supusi sistemati la inculura.