Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:16 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANP 6.658 de deținuți au votat la parlamentare; nu au fost incidente

ro

11 Dec, 2016 21:05 544 Marime text
Peste 6.600 de persoane private de libertate au votat, astăzi, în toate cele 45 de unități din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, a declarat purtătorul de cuvânt al ANP, Cristina Cîrlan, potrivit Agerpres.

„6.658 de persoane private de libertate custodiate de sistemul penitenciar au votat în toate cele 45 de unități din subordinea ANP. Procesul de votare s-a încheiat fără incidente", a spus Cîrlan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ANP, din totalul de 27.486 de deținuți, 10.189 au drept de vot la alegerile parlamentare, iar 7.432 și-au exprimat intenția de a vota duminică. Cîrlan a precizat că deținuții au putut solicita urna specială în vederea exercitării dreptului la vot până sâmbătă.

Ea a adăugat că, în conformitate cu prevederile legale, persoanele private de libertate au putut să-și exercite dreptul de vot dacă au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: au vârsta de peste 18 ani, împlinită inclusiv în ziua alegerilor; posedă act de identitate valabil; sunt arestate în baza unui mandat de arestare preventivă, sunt condamnate definitiv sau se află în executarea unei măsurii educative privative de libertate, dar nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale; au domiciliul sau reședința pe raza județului în care se află unitatea de detenție; au cetățenia română; solicită în scris președintelui biroului electoral, prin intermediul administrației locului de deținere, urna specială în vederea exercitării dreptului la vot.


Sursa foto: monitoruldecluj.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii