Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătirile pentru Ziua Marinei sunt în toi

ro

12 Aug, 2013 20:49 2623 Marime text
Într-o zonă de conflict forțele inamice se apropie de oraș pe mare. Statul major al Forțelor Navale ia decizia să evacueze jurnaliștii care au transmis de pe front. Ziariștii sunt îmbarcați la bordul Fregatei Regina Maria și transportați într-o zonă sigură. Nava de război este atacată, însă, de teroriști grupați în trupe de comando. Din fericire, nu este nimic real, ci scenariul după care s-a desfășurat în larg un exercițiu militar de anvergură care prefațează demonstrațiile ce vor fi organizate joi, de Ziua Marinei.
 
Pentru asigurarea securității echipajului și a persoanelor evacuate, fiecare persoană care a urcat la bordul ambarcațiunilor militare a fost identificată și verificată la sânge. Problemele abia acum au început să apară: două ambarcațiuni de mare viteză cu câte șapte teroriști la bord atacă fregata pe apă, iar din aer un elicopter inamic deschide focul asupra navei militare. Răniții sunt preluați de la bordul Fregatei de elicopterul Puma Naval al forțelor armate.
 
“Am lucrat timp de doi ani la Flotila Aeriană de la Câmpia Turzii și am dirijat MIG-ul 21. Am venit unde cred că misiunea e o provacare mult mai mare.” a declarat lt Ana Maria Susan, controlor de trafic aerian.
 
Echipajul de pe Fregata Regina Maria le-a demonstrat jurnaliștilor că marinarii militari sunt adevărați profesioniști și pot face față cu succes pericolelor reale din teatrele de operațiuni. La bordul unei mașini de război plutitoare, așa cum este Fragata Regina Maria, fiecare membru al echipajului are un rol vital și bine determinat.
 
“Fiecare exercițiu este periculos dacă nu se aplică corect procedurile. Ceea ce ați văzut astăzi vi s-a părut ușor de făcut dar nu este, necesită o sincronizare perfectă din partea echipajului pentru că lucrăm cu muniție, executăm manevre ale navelor în porțiuni foarte înguste și manevrăm ambarcațiuni cu viteze mari.” a spus contraamiral de flotilă Sorin Learschi, comandatul Flotilei de Fregate. 
 
Scafandrii echipajului au executat exerciții de salvare din apă, în timp ce militarii de la bord, sprijiniți de forțele aeriene, au anihilat cu torpiloarele un submarin inamic. Reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale promit pentru 15 august un spectacol total pentru miile de constănțeni și turiști care vor veni joi să sărbătorească Ziua Marinei pe faleza din fața comandamentului Flotei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii