Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Managerul spitalului CFR Constanţa este la un pas de a-şi pierde funcţia!

ro

10 Nov, 2013 19:32 2510 Marime text
Asta din cauza datoriilor acumulate la ANAF. Decizia aparţine Ministerului Sănătăţii care urmează să demareze o procedură de reevaluare a conducerii spitalului. Dorel Oprea, directorul Spitalului CFR Constanţa riscă să fie demis, acesta aflându-se într-o procedură de reevaluare a Ministerului Sănătăţii ca urmare a datoriilor acumulate la ANAF, care ating suma de 6 milioane de lei.
 
“Conform Legii nr. 194/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează „în cazul existenţei a 3 luni consecutive de plăţi restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor , conform prevederilor legale sau contractuale”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătăţii.
 
Directorul unitatii sanitare însă, nu știe nimic de această procedură.
 
„Nu am primit nimic oficial [...] Spitalul are într-adevăr datorii de foarte mulți ani, nu de trei luni. Orice manager care va veni la spitalul acesta va prelua această datorie. Nu cred că va aduce bani de acasă.”, a declarat Dorel Oprea, directorul Spitalului CFR Constanţa.
 
Dorel Oprea nu se consideră vinovat de toate aceste datorii acumulate şi susţine că oricine va veni în locul său se va confrunta cu acest deficit al spitalului. În plus, directorul susţine că a făcut toate demersurile legale, reuşind să obţină şi o eşalonare pentru plata datoriei la ANAF. Răspunsul complet a venit însă la finalul acestei săptămâni. Dorel Oprea nu este singurul director în această situaţie.
 
“În prezent, se află în procedură de reevaluare managerii de la Spitalul CFR Constanţa și Spitalul Clinic CF Iaşi ale căror arierate au fost reeşalonate, conform deciziilor emise de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.
 
În timp ce managerul Spitalului de Urgenţă de la Focşani a fost demis, cel de la Spitalul de Urgenţă din Cluj şi-a dat demisia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii