Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Viorel Sorin Ciutureanu, directorul general al Oil Terminal SA, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

21 Nov, 2023 17:00 1617 Marime text
Viorel Sorin Ciutureanu, directorul general al Oil Terminal SA, mesaj de Ziua Dobrogei
Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Viorel Sorin Ciutureanu, directorul general al Oil Terminal SA a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

14 noiembrie este o zi de mare însemnătate pentru noi toți. Este ziua în care noi, dobrogenii, ne-am alipit României.
Mesajul memorabil pe care Regele Carol I l-a adresat la unirea Dobrogei cu România dăinuie timpului: ,,Locuitori de orice naţionalitate şi religie, Dobrogea - vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân - de astăzi face parte din România. Voi de acum atârnaţi de un Stat unde nu voinţa arbitrară, ci numai legea dezbătută şi încuviinţată de naţiune hotărăşte şi ocârmuieşte. Cele mai sfinte şi mai scumpe bunuri ale omenirii: viaţa, onoarea şi proprietatea sunt puse sub scutul unei Constituţii pe care ne-o râvnesc multe ţări străine... Salutați dar, cu iubire, drapelul român care va fi pentru voi drapelul libertății, drapelul dreptății și al păcii. Iubiţi ţara la a cărei soartă este lipită de acum şi soarta voastră.”
Cinstim memoria strămoșilor noștri și promovăm valorile în care au crezut: onestitatea, disciplina, traiul în armonie, iubirea față de țară.
Dobrogea este unică prin diversitatea etnică și culturală. De-a lungul anilor Dobrogea s-a dovedit a fi un model de conviețuire în armonie, un exemplu de reușită a multiculturalismului.
Dobrogea este o zonă geografică cu multiple și extraordinare resurse economice și strategice.
 Noi, cei din echipa Oil Terminal, suntem mândri să contribuim la creșterea și dezvoltarea regiunii prin activitatea noastră și le dorim dobrogenilor să fie sănătoși, să prospere și să transmită urmașilor valorile pe care le cultivăm și datorită cărora am ajuns astăzi aici.
La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!
Viorel Sorin Ciutureanu, director general Oil Terminal


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari