Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Viceamiral Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

17 Nov, 2023 15:03 884 Marime text
Viceamiral Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale, mesaj de Ziua Dobrogei
Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, viceamiral Mihai PANAIT, șefului Statului Major al Forțelor Navale, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 

La data de 14 noiembrie 1878, Dobrogea a intrat oficial în componența statului român modern după un parcurs al unei istorii marcate de multiple conflicte armate. Teritoriul de astăzi al Dobrogei mai poartă amprenta armatelor invadatoare precum cea persană, romană și otomană, iar istoria militară a acestui ținut este dovada că Dobrogea a rezistat în ciuda tuturor celor care și-au dorit-o pentru poziția geo-strategică, dar și pentru resursele sale.
 
În urma războiului ruso-turc din anii 1877-1878, ținutul Dobrogea a revenit la Patria-Mamă, importanța anului 1878 fiind dată de recunoașterea României ca stat național unitar de către puterile din Europa, element care a reprezentat, în același timp, și temelia fondării statului modern român.
 
Pentru noi, Marina Militară, acest ținut autentic românesc reprezintă astăzi și fundamentul muncii noastre, iar cu recunoștință față de înaintașii noștri asigurăm de pe mare, fluviu și uscat securitatea în regiune.
 
Cu ocazia celebrării a 145 de ani de la momentul revenirii ținutului Dobrogei la România și a 23 de ani de activitate jurnalistică a cotidianului ZIUA de Constanța, conducerea Statului Major al Forțelor Navale transmite cele mai bune gânduri tuturor dobrogenilor și mulțumiri instituțiilor media și jurnaliștilor pentru buna colaborare și pentru mediatizarea activităților desfășurate de către personalul din Forțele Navale Române. De asemenea, suntem recunoscători pentru colaborarea profesională întreprinsă, prezentând publicului larg, prin intermediul dumneavoastră, o imagine de actualitate despre activitățile, misiunile și exercițiile pe care le executăm, atât la nivel național, în zona de responsabilitate, cât și internațional, alături de partenerii și aliații străini.
 
Totodată, la ceas aniversar, vă felicităm și pentru demersul cultural pe care l-ați inițiat, prin invitația dumneavoastră transmisă pentru redescoperirea vestigiilor minunatului ținut al Dobrogei.
 
La mulți ani!
 
Şeful Statului Major al Forţelor Navale
 
Viceamiral Mihai PANAIT


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari