Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Stelian-Cristian Ion, deputat USR de Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

19 Nov, 2023 17:00 1379 Marime text
Stelian-Cristian Ion, deputat USR de Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei
Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mama, Stelian-Cristian Ion, deputat USR de Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

Dobrogea este poarta de ieşire la Marea Neagră, cu rol important pentru economie și dezvoltarea țării, dar este și calea de acces spre tot ce înseamnă respect și conviețuire pașnică, al cărei rol în stabilitatea regiunii este incontestabil.
 
Când Principele Carol, viitor Rege, le transmitea dobrogenilor, pe 14 noiembrie 1878, că „pașnica lor viețuire” va fi ocrotită și că „trebuințele și moravurile” lor vor fi luate în seamă și respectate, punea fundația unui proces care înseamnă solidaritate și armonie, lege care se aplică în mod egal pentru toți, un model de conviețuire interetnică. Mesajul vizionar al lui Carol I este lecția pe care trebuie să le-o predăm neobosit copiilor noștri.
 
Dobrogea de astăzi nu este numai un amestec armonios de culturi și obiceiuri, ci și o regiune cu potențial economic pronunțat, care are nevoie de investiții pentru a se dezvolta în continuare, inclusiv pentru a asigura stabilitatea în zona Mării Negre. 
 
La mulți ani, Dobrogea!
La mulți ani, dobrogeni!


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari