Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2023 11:00 924 Marime text
 Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, mesaj de Ziua Dobrogeii
Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
În urmă cu 145 de ani, în baza tratatului de la Berlin, Dobrogea revenea la Patria Mamă, întregind pământul românesc și dorințele tuturor celor care au crezut într-un ideal și au luptat, cu mult curaj, pentru a rescrie harta României și a consolida unitatea și identitatea noastră națională.

«Unirea Dobrogei cu România este un act de dreptate și un triumf al voinței naționale. Această zi va rămâne veșnic în istoria noastră.» Sunt cuvintele marelui om politic și diplomat Ion I. C. Brătianu, care subliniază nu doar importanța acestui act, ci și durabilitatea lui în conștiința națională.

În această zi, să nu uităm să reflectăm asupra trecutului nostru și să cinstim memoria strămoșilor noștri, care au construit această regiune cu atât de multă dăruire și pasiune. Să continuăm să ne ghidăm acțiunile în acord cu principiile și valorile care au stat la baza unității noastre și a dezvoltării durabile a Dobrogei.

Pentru noi, cei care slujim în administrația publică locală din Dobrogea, este o ocazie specială să ne amintim de importanța acestei întoarceri sub stindardul românesc și să reflectăm asupra responsabilităților noastre față de această minunată regiune și comunitatea sa diversă. Suntem datori să gestionăm, cu atenție, resursele și să dezvoltăm județul Constanța într-un mod sustenabil. Dobrogea este un loc special, caracterizat de o diversitate etnică și culturală unică, iar cu fiecare zi care trece, suntem mândri să facem parte din această comunitate dedicată.

Să privim cu speranță spre viitor și să nu uităm că fiecare dintre noi poate contribui la binele comun al societății în care trăim. Avem putere de muncă și suntem optimiști că proiectele pe care ni le propunem le vom și realiza!
 
La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!
 
Mihai Lupu,
Președintele Consiliului Județean Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari