Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Ligia Dima, manager Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

20 Nov, 2023 17:00 1400 Marime text

Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Ligia Dima, manager Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
Ziua Dobrogei 2023 – 145 de ani
Iată că am ajuns la ceas aniversar - un eveniment important pentru Dobrogea și dobrogeni!
Momentul 14 noiembrie 1878 a reprezentat un pas important spre Marea Unire, înfăptuită în anul 1918. Ce a însemnat, cu adevărat, pentru locuitorii locului, înțelegem și din Proclamația Domnitorului Carol I, emisă la 14 noiembrie 1878, prin care li se transmitea: „Religiunea voastră, familia voastră, pragul casei voastre, vor fi apărate de legile noastre, și nimeni nu le va putea lovi, fără a-și primi legiuita pedeapsă”.       
De atunci, au trecut 145 de ani de fapte, de oameni, de greutăți, de împliniri, de suferință, de bucurie, de progres, dar cu aceleași dorințe, de pace!
Nu degeaba Dobrogea și dobrogenii reprezintă un exemplu de bună practică, conviețuim împreună atâtea etnii, dar, în același timp, sărbătorim împreună!
Un binecuvântat La mulți ani Dobrogei, dobrogenilor și frumoasei noastre Românii!
Sursa foto: FacebookLigia Dima
 
Citește și:  
Dobrogea 145, expoziție despre cetățile antice și Palatul Reginei Maria din Mamaia, în Parlament. Semnal pentru autorități despre nevoia de protejare a patrimoniului

#sărbătoreșteDobrogea 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari